SON DAKİKA
SON DAKİKA


Geleceği kaybetmeyleim
9.12.2020

 
Bugünü kaybettik geleceği kaybetmeyelim

Trabzonspor kendi sahasında çok üzücü iki puan kaybetti. Müsabakaya baktığımız zaman Abdullah hoca 4-2-3- 1 sistemi ile sahaya çıktı. Abdullah Hoca Ekuban’ı sağ açığa, Abdulkadir Ömür’ü de on numaraya koydu. Bence bu çok doğru bir sistem ve taktik değişiklikti. Mevkilerini yadırgasalar bile gelecek adına özellikle atılan golde çok umut verdiler. Abdullah hoca oyuna müdahale etti fakat maalesef oyuna sonradan giren oyuncular hiç katkı sağlamadı. Hatta takımın fizik gücünü aşağıya çektiler.

Trabzonspor’da en büyük problem bu transferleri kimin yaptığı… Hoca mı yaptı, başkan mı yaptı? Bu kadar kötü bir kadro kurulamaz. Sonradan oyuna giren oyuncular rezalet.

Duran toplarda Abdullah hoca hala alan markajı yaptırıyor. Bu yüzden dönen topları alabilecek hiçbir oyuncumuz bulunmuyor ve kontra atak yapamıyoruz. Bize atılan kornerlerde mutlaka 18’in üzerinde iki oyuncumuz olmalı,  bir de forvette bir oyuncu bulundurulmalı.

Maalesef Trabzonspor santrforsuz oynuyor. Afobe, Trabzonspor’un santrforu değil, çok yetersiz. Her topu kaptırıyor, rakip stoperler arasında eziliyor. Adeta takım bir kişi eksik oynuyor. Bu yüzden Trabzonspor oyundaki bağlantıyı sağlayamıyor.

Özkan hoca bazı maçlarda bana “Oğlum Lemi, bu kadar koşma. Sen koşmayınca bize daha faydalı oluyorsun” diyordu. Ben de Abdülkadir Ömür’e daha az koşarsan takıma daha faydalı olacaksın diyorum.Takımın kondisyonu hiç iyi değil. Kondüsyon hocası kim bilmiyorum fakat bu kadar yorgun Sivas karşısında bile bu kadar yetersiz olan Trabzonspor olmamalı.

Abdullah Hoca doğru yolda. Devre arasında yapılacak doğru transferlerle takım düzelir. Fakat Trabzonspor’da en az on tane yeni transfer edilen işe yaramaz futbolcu var. Yazık… Bir önceki takımdan 3 kişi gitti, bu kadar oyuncu alındı. Kurulan kadro bu mu?

Trabzonspor’da acil bu işi yapmış, eğitim düzeyi yüksek, futbolu iyi bilen eski bir futbolcu sportif direktör yapılmalı ve orada kalıcı olmalı. Kulübün geleceğini herhalde başkandan daha çok izleme komitesi ile hocanın tayin edeceği kesindir.

Artık torpille, yandaş anlayışla kulüpte adam çalıştırmaktan vazgeçin. Kulübü siyasallaştırmayın. Kim hak ediyorsa onu sportif direktör yapın ve kulübün geleceğini kurtarın

2015’ten beri altyapıdan adam gelmiyor. Mutlaka Sadi Tekelioğlu alt yapının başına getirilmeli. Yoksa alt yapıyı ve Trabzonspor’un geleceğini de kaybedeceğiz.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap