SON DAKİKA
SON DAKİKA


Deplasmanda beraberlik iyidir
9.08.2019

Trabzonspor’un ilk resmi müsabakasının analizini yaptığımız zaman;

1-Takım henüz hazır değil. Maksimum performansına dördüncü hafta ancak ulaşabilir. İlk yarı Trabzonspor’un etkili ve üstün olamayışının en büyük nedeni, orta sahada Sosa, Obi Mikel ve Abdülkadir Parmak’ın çok top kaybetmeleriydi. Rakibe de yeterince baskı ve pres yapamadılar. Takımın yapacağı etkili hücumlarda bir türlü takımı tempolu ve hızlı hücuma kaldıramadılar.

2- Abdülkadir Ömür’ün çok geri gelmesi, kaleye çok uzak oynaması ve sağ açık gibi sağ önde oynaması onun gibi yetenekli ve yaratıcı bir oyuncunun takıma katkısını kısıtladı. Abdülkadir Ömür mutlaka merkezde kaleye yakın (Fenerbahçe’deki Alex gibi, Beşiktaş’taki Talisca gibi) santrforun arkasında hem oyun kurucu hem de gizli bir santrfor gibi oynamalı.

3-Ekuban asla direkt santrfor olamaz. Takım çift forvete geçtiği zaman ikinci santrfor olarak oynar. Veya sağ önde sağ açık pozisyonunda kendine yer bulabilir. Ekuban’ın santrfor olduğu sürece Trabzonspor’un rakip ceza sahasında çok etkili olacağı düşünülemez ve bu görülmektedir. Ama atmış olduğu gol de dünyada sınırlı sayıda futbolcunun atabileceği güzellikte bir goldü. Tebrik etmek gerekiyor.

4-Kaleci Uğurcan, Hüseyin ve tüm defans istenilen performansı henüz yakalayamadı. Yapmış oldukları bireysel hatalarla rakibe çok pozisyon verdiler. Prag’ın gol bulmasına neden oldular. Mutlaka daha az hata ile sahada oynamalılar. Alan markajı ve adam markajı ve kademelerde hatasız oynamalılar.

5-Ünal hoca oyuna yapmış olduğu müdahaleler ve oyuncu değişiklikleri ile takımın sahadan başarılı bir şekilde ayrılmasını sağladı. Abdülkadir Ömür’ü merkeze çekip gerçek bir santrfor Sörloth’u oyuna sokarak takımın rakip sahada çok iyi bir sonuç almasını sağladı. Bir hocanın bir müsabakayı nasıl çevirebileceğini de göstermiş oldu. Alınan beraberlik takım için büyük avantajdır. Başta Ünal Karaman olmak üzere oyuncuları kutluyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap