SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dakika 35 ve sonrası
10.11.2018

Trabzonspor, oyuna mükemmel başladı. İlk 35 dakika rakibine üstünlük sağladı. Futbol olarak rakibini ezdi. Çok net pozisyonlar buldu. Maalesef girmiş olduğu net pozisyonları değerlendiremedi. Ondan sonraki süreçte Trabzonspor, orta saha ve defansın yapmış olduğu bireysel hatalardan iki tane gol yedi. Daha sonraki dakikalarda toparlanamayarak demoralize oldu. Oyunun kontrolünü kaybetti. Psikolojik olarak çöktü ve tarihi bir yenilgi aldı.

Bu müsabaka bana İstanbul’da 7-1 mağlup olduğumuz Beşiktaş maçını hatırlattı. O maçta da maalesef futbol oynayan, atak yapan, pozisyonları bulan bizdik. Beşiktaş 7 defa gelmiş ve 7 gol atmıştı.

Malatyaspor 5 defa geldi, 5 tane attı. Trabzonspor’un kadrosu, almış olduğu bu sonuca göre kesinlikle değerlendirilmemeli. Trabzonspor çok daha güçlü ve iyi bir takım. Çok da iyi olacak. Bu maçta bireysel hatalar çok fazlaydı. Defans çok büyük hatalar yaptı. Ofansif orta saha olan Sosa, Abdülkadir, Olcay, Nwakaeme iyi bir görüntü veremediler. Defans olarak top rakibe geçince, hiçbiri rakibe baskı, pres yapmadı. Malatya orta sahayı çok çabuk geçti. Onazi orta sahada çok yalnız kaldı. Bunun neticesinde Onur’un da formsuz bir günde olması itibariyle bu sonuç da kaçınılmaz oldu. Bu müsabakayı Burak’ın kadro dışı olmasıyla asla bağlaştırmamak lazım. Oyunun başında Rodallega bulduğu pozisyonları atsaydı müsabaka böyle bitmezdi. Üzüntü verici olan; takım psikolojik ve zihinsel olarak çöktüğü zaman takımı ayağa kaldıracak sahada lider bir oyuncunun olmayışı ve mağlubiyeti kabullenmesi.

Sonuç olarak Trabzonspor bir maç kaybetti. Oynadığı futbolun karşılığı kesinlikle bu değildi. Artık bu maçı unutup önümüzdeki müsabakalara yaptıkları hem bireysel hataları hem de defansın ve orta sahada Onazi’nin yalnız kalma problemini çözmesini, gelecekteki müsabakalara daha iyi hazırlanıp daha iyi sonuçlar alması için hazırlıklarını yapmasını beklemekteyiz.

 Takım, kötü bir yenilgi aldı. Trabzonspor, hep el ele vererek, Beşiktaş’ın Genk karşısındaki gibi taktik ve oyun disiplini mükemmel olan, tam kapasitesini ortaya koyan bir performans ortaya koymalı ki bundan sonraki müsabakalardan iyi sonuçlarla ayrılabilsin.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap