SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu Takımla Bu Kadar
23.12.2020

Öncelikler çok değerli hocamız Özkan Sümer’in vefatından dolayı tüm Trabzonspor camiamızın başı sağolsun. Çok değerli bir ismimizi kaybettik.

Trabzonspor, Hatayspor karşısında çok önemli bir galibiyet aldı. Takımın kendine özgüven duyması adına ve şampiyonluk yarışından kopmamamsı adına alınan galibiyetteki faktörlere bakalım:

1- Abdullah Hoca taktik ve mevki disiplininden asla taviz vermiyor. Bloklar arasında kopma olmadan oyunu 35 metre mesafede oynuyor. Takım topu kaptırdıktan sonra hemen futboldaki en önemli prensiplerden savunma prensibini ortaya koyuyor. Sağ ön ve sol önde görev yapan Nwakeme ve Ekuban’a mutlaka rakip bekleri takip ettiriyor. Takım tam kapasitesini koyma adına, takım ruhu ve kolektif anlayışı yerleştirerek sonuç almaya çalışıyor. Ayrıca takım 1-0 öne geçtikten sonra en azından skoru ve tutma adına forvetten adam çıkarıp orta sahayı güçlendiriyor ve bunda başarı sağlıyor. Yapmış olduğu oyuncu değişiklikleriyle ve taktik değişgenlikleri ile takımın galip gelmesini sağlıyor.

2- Trabzonspor’un en zayıf bölgesi orta saha. Orta sahadaki oyuncular Parmak, Flavio ve Baker’ın hücuma katkıları çok az. Djaniny de üst düzey bir santrafor olmadığı için ve Ekuban ile Nwkaeme ve orta sahadaki simlerle pas alışverişinde biribirlierini fazla tanımadıkları için yetersiz kalıyorlardı. Bu da Trabzonspor’un hücumdaki etkisini çok azaltıyordu.

3- Trabzonspor’da kimse çok iyi futbol beklemesin. Bu kadronun oynayabileceği en iyi futbol bu. Alabileceği en iyi sonuçlar da bu sonuçlar. Eğer Abdullah hoca sezon başı gelseydi 8 yanlış transfer yapmazdı. Bu kadar puan kaybı yaşanmazdı ve takım muhtemelen lider olarak yoluna devam ederdi. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap