SON DAKİKA
SON DAKİKA


Afrika liginde 1 puan
17.01.2021
Ben Lemi Çelik olarak bu ligi Türk ligi olarak görmüyorum. Bu lig Türk futbolcusu destekli Afrika ligi olmuş. Bu yüzden ligin ismini ve başlığını böyle atıyoruz.  Trabzonspor, Antalya deplasmanında iyi oynamasında rağmen 3 puanı alamadı. Nedenlere bakacak olursak;

1- Trabzonspor çok iyi oynadığı bölümde, Ekuban’ın kaçırdığı penaltı oyuncularda konsantrasyon düşüklüğü yarattı ve kazanma azmini ve sonuca gitme düşüncesinde bir özgüven kaybına sebep oldu. Birçok sporcu bir an önce skoru bulma adına yapmış olduğu hamlelerde ve atmış oldukları final paslarında isabet sağlayamadı. Ceza sahasındaki son vuruşlarda başarısızlığa neden oldu.
2- Maalesef Trabzonspor’un santraforu yok. Santraforu olmayan takım ancak bu kadar oynayabilirdi. Ekuban, Nwakeme ve A. Ömür’ün bütün başlattıkları akınlar forvetsizlik yüzünden golle sonuçlanamadı. Futbolda tutan ve atan çok önemlidir. Kaleci bir gol kurtarır takımı çoşturur, santrafor 1 gol atar, Hami gibi Şota gibi takımı ateşler ve ondan sonra 2’nci, 3’üncü ve 4’üncü  gol gelir. Maalesef Trabzonspor’da santrafor ve ‘atan’ yok.
3- Hakem Ali Palabıyık Trabzonspor’u şampiyonluktan eden bir hakem. Yıllarca Trabzonspor’u en kritik maçlarında verdiği kararlarla doğrayan hakem, hala takımı doğruyor, başkan ve yönetim de itiraz etmiyor. Bu hakeme itiraz etmemek başkan ve yönetimin büyük bir ayıbıdır. 
4- Bazı müsabakalar vardır ki çok kötü oynarsınız veya oyunda üstünlüğünüz yoktur ama taktik ve oyuncu değişiklikleriyle skoru 3 puanı alırsınız. Bazı müsabakalar vardır ki çok iyi oynarsınız rakibi ezersiniz ama final vuruşlarını yapamayınca, maçın sonucuna katlanmak zorunda kalırsınız. Bu müsabakada öyleydi. Başta hoca ve futbolcular olmak üzere maç berabere bitmesine rağmen kutlamak lazım.
5- Abdülkadir Ömür, Abdülkadir Parmak, kaleci Uğurcan ve Serkan ile Trabzonspor şampiyonluk yarışında varız diyor. Ama görüyoruz ki birçok takım bırakın altyapıdan oyuncu oynatmayı, 11 yabancıyla sahaya çıkıyor. Artık ligimizi tanıyamaz hale geldik. Altayapıdan bu oyuncuları yetiştiren0 başta Sadi Tekelioğlu ve Özkan Sümer olmak üzere tüm hocalarımızı tebrik ediyoruz, kutluyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap