SON DAKİKA
SON DAKİKA


Abdullah hoca sorunu çözdü
21.03.2021

 
Trabzonspor’da son haftalardaki problemleri, sorunları biz görüyoruz, yazıyoruz ve söylüyoruz. Tabii ki Abdullah hoca da bunları görüyor ve çözüm üretmeye çalışıyor. Bu hafta gördük ki gereken görüşmeleri ve konuşmaları yapmış, eksik olan ne varsa düzeltmiş. Nedir bunlar?

1- Özellikle Fenerbahçe maçından sonra takım psikolojik ve ruhsal yönden çökmüş, ligi bitirmiş, müsabakalara tam kapasitesini ortaya koymadan, adeta hazırlık maçı motivasyonuyla oynuyordu. Abdullah hoca gelecek yılki planlarını yapsa bile bunu futbolculara ve takıma hissettirmemeliydi. Takımı 1 hafta içerisinde zihinsel olarak öyle hazırladı ki bu kadronun en iyi oynayacağı futbolu sayha yansıtmasını sağladı.

2- Djaniny’den santrfor olmaz. Ancak ikinci forvet, kenar forvet olur. Maalesef Trabzonspor sahaya santrforsuz çıkıyor. Trabzonspor’un elindeki özellikle kapanan defanslara karşı kanatlardan hücum yapmak isabetli ortalarla gol bulmak, soldan Nwakeme’yle sağdan Ekuban, oynadığı zaman Serkan’la yapılan ortalarla maalesef Sörloth olmayınca bu asistler çöp oluyor. Artık Trabzonspor kanatlardan sonuç alamaz, gol bulamaz hale geldi.

3- Devre arasında hem Fenerbahçe hem Trabzonspor büyük bir transfer yanlışı yaptı. Trabzonspor hava toplarında etkili merkez bir santrfor alması gerekirken gereksiz yere 1 yıldır top oynamayan fizik gücü yetersiz, temposu düşük Yunus Mallı’yı aldı. Çok büyük bir hata. Aynısını Fenerbahçe yaptı. Ozan Tufan, Pelkas, Mert Hakan varken santrforu olmayan Fenerbahçe İrfan Can’ı alarak büyük hata yaptı. Bu iki takım da yanlış transferlerden dolayı şampiyonluk yarışında geri kaldı.

4-  Son haftalardaki en tempolu, kanatları iyi kullanan merkezden etkili ataklar yapan, Djaniny ve Ekuban’ın tam kapasitesini ortaya koyduğu bir Trabzonspor izledik. Bu da kazanmayı sağladı.

5- Trabzonspor nasıl gol atacak? Hücum olarak kanatları mı kullanacak. Kanatları kullansa merkezde kim kafa vuracak, gol atacak. Bu oyuncu kadrosuyla hocanın yapacağı çok da fazla bir şey yok. Umarım sezon sonundan gerekli transferle yapılır ve Abdullah hoca bu takımı şampiyonluğa oynatır.


 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap