SON DAKİKA
SON DAKİKA


3 puanı hak ettik
13.05.2019

Trabzonspor Konya’yı elinden kaçırdı. Oynadığı futbolun karşılığı galibiyetti. Erken gelen golden sonra takımda büyük bir gevşeme ve motivasyon duşüklüğü oldu. Futbolcular saha içerisinde nasılsa bu maçı kazandık ve rakibi biz ezer geçeriz anlayışında müsabakayı devam ettirirken iki tane sürpriz gol yedi. Nedenlere bakacak olursak;

1) Oyuna çok iyi başlayan ve müsabakaya çok iyi konsantre olan oyuncularda erken gelen golden sonra çok büyük bir rahatlama ve gevşeme oluştu ve konsantrasyonları kayboldu. Tam kapasitelerini ortaya koyma adına ilk yarının sonuna kadar zihinsel olarak müsabakayı taşıyamadı.

2) Oyunu çok iyi oynamasına rağmen 1-0’dan sonra girmiş olduğu net gol pozisyonlarını gole çeviremediği için, ikiyi üçü bulamadığı için biraz daha aşırı rahatlık ve hedefsizlikten kolayca golleri kaçırdılar. Bu da bu süreçteki dağınıklık ve kontrolsüzlük Trabzonspor’a iki gol yedirdi.

3) Bu çok önemli. Abdülkadir Ömür özellikle olarak Messi’ye benzetilmekte. Messi’nin bütün maçlarını izleyip aynı onun tarzında oynamalı aynı onu stilinde oynamalı saha içindeki tüm pozisyonları onun oynamış olduğu şekilde oynayıp onun gibi gol atmalı ve gol attırmalı. Aynı şekilde Ekuban oynayacaksa o da Burak Yılmaz’ı seyredecek, Burak Yılmaz gibi kaleciyle defansın arasına derin ve delici koşular yapacak ve kaleciyle karşı karşıya kalacak. Ya gol atacak ya da attıracak. Ekuban bol bol Burak Yılmaz’ın kasetlerini izlesin eğer Trabzonspor’da kalıcı ve başarılı olmak istiyorsa.

4) Trabzonspor’da özellikle altyapıdan gelen oyuncular her maçta tam kapasitelerini ortaya koyup müsabakanın başından sonuna kadar yüzde yüz performansla oynayıp (ölümüne oynayıp) tüm Trabzonspor taraftarını tribünlere çekmesi lazım. Deplasmana getirmesi lazım. Ve yapmış oldukları mücadeleyle beraber diğer oyuncuların hepsine örnek olup takıma sahip çıkmaları gerekmektedir.

5) Konya maçında tamamıyla oynanan iyi futbolun karşılığı puan olarak alınamamıştır. Bu müsabaka tüm sporculara ders olmalı. Bu müsabakadan çok ders çıkartılmalı. Demek ki müsabaka içerisinde sonuç ne olursa olsun, girmiş olunan tüm net pozisyonların mutlaka gole çevrilip skorlandırılması gerekmektedir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap