SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zirveye 1 adım daha
14.02.2021
Her yönüyle zor geçmeye aday bir karşılaşmaydı. Haftalardır istikrarlı giden Trabzonspor, istikrar arayan rakibi Gaziantep’i mağlup ederse, kritik bir eşiği geçmiş olacaktı.
Gaziantep FK, ligin sahaya en iyi yayılan takımlarından biri. Trabzonspor’un rahat oyun kurmasına izin vermediler. Bordo-Mavililer de, Bakasetas-Berat kritik bölgedeler. Onların daha fazla sorumluluk alarak dikine gidecek alanlar oluşturması gerekiyor. 

Haftalardır gözlemliyorum, Trabzonspor’un saha içi oyun akışını ne etkiliyor diye? Trabzonspor hiçbir maçı vermiyor belki ama oyunu da kopartıp götüremiyor. Abdullah hocanın bunun üzerinde durması lazım. Kanat bekleri ve açık oyuncularının uyumsuzluğu, Bakasetas-Berat-Flavio üçgeninin çalışmaması etken olabilir. 
İlk devredeki kilit oyunu 1 golle açılabilirdi. Rakip, beraberlikten çok galibiyet hesabı yaptı. Oyunun artık bir tarafa döneceği dakikalarda Trabzonspor golü buldu. Golü Bakasetas atsa da, Nwakaeme ve Flavio’nun katkısı göz ardı edilemez. 

1-0’dan sonra klasik Trabzonspor’u izledik. Bol bol geriye gömüldü ve rakibi bekledi. Yapılan oyuncu değişiklikleriyle oyunu dengelemeye çalışsa da Nwakaeme’ye gösterilen kırmızı kart ile son dakikaları bir eksikle tamamladı.
Trabzonspor baskı yese de pozisyon vermiyor. Olabildiğince az pozisyon verdiler ve 3 puanı hanelerine yazdırdılar. 
Halledilmesi gereken en önemli mesele, temposuzluk ve orta saha. Bu bölgenin oyuncuları defans arkasına koşu atacak kanat pasları gönderebilmeli. 
Trabzonspor aldığı galibiyetle ligin zirvesine bir adım daha yaklaştı. Artık rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap