SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zaman Lazım
20.09.2020

 
Yapılan takviyelerden sonra daha derli toplu bir takım izleyeceğimizi düşündüm. Öyle de oldu. Hatlar arası mesafe azalmış, topa sahip olmak isteyen bir Trabzonspor sahadaydı. Buna rağmen, rakip ceza alanında yine etkisiz kaldılar. Bundaki en önemli faktör pas bağlantısı yapacak oyuncu eksikliği. Ömür bunu yapmaya çalıştı. Ekuban olsa bu dediğim olabilirdi. Parmak geride kaldı; rakibi karşıladı. Trabzonspor Denizlispor’a çok pozisyon vermedi. Yani net kaçırdıkları pozisyon yok. Uğurcan yere yatmadan maçı bitirdi. Buna rağmen net pozisyon da üretemediler. Pozisyon ya rakibin hatasıyla olur ya da kendi becerinle. Trabzonspor pozisyon üretecek beceriye henüz gelmedi. Zamana ihtiyacı olacak. Nwakaeme ne zaman köşeye inse tehlikeli ataklar oldu. Birinde de penaltı yaptırdı ancak VAR’dan döndü. Geçen haftaki Fenerbahçe penaltısından daha iyi bir penaltıydı. Yine de penaltı gibi penaltı değildi. Denizlili oyuncu Nwakaeme’ye vurmamak için kendini çekiyor.

İkinci yarıda Denizlispor 10 kişi kalmasına rağmen, yine net bir baskı kuramadılar. Trabzonspor’un en kuvvetli yeri ön alan; orası da bu sene yok. Stoperde sorunları var. Sağ ve sol beklerde verim alamıyor. Orta sahada 6 numarası yok. Baker ve Afobe ilk maçlarına göre bu takımda direkt oynarlar. Zaten başka kim var ki kim oynasın?

Newton’un oyuna müdahalelerini eksik gördüm. Geç de kaldı. 90.dakikada önde olan ya da skora razı olan takım oyuncu değiştirir. Sen 70’e kadar müdahale edeceksin. 1 tane saklarsın ne olur olmaz diye. Santrafor çıkartıp, orta saha elemanı alması da gol bulmak isteyen teknik adam için eksi bir görüntü. Zaten golcün yok, sahada olanı da alırsan…

Trabzonspor 2 maç 1 puan. Sezon başı. Kötü şeyler düşünmek için erken. Önlem alacaklardır. Önlem de transfer. İyi olma yolundaki takımı dağıttıklarını görüyoruz. Düzelir mi, onu zaman gösterir.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap