SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yeni Sezondan Beklentiler
31.07.2023
Biten bir sezon, yeni dönemin habercisidir. Geride kalan sezondan öncesi, Trabzonspor adına şampiyonlukla sonuçlandı. Ne olduysa geçtiğimiz sezonun ortalarında oldu. Dünya Kupası döneminde takımların ayarları bozuldu. Abdullah Avcı, sürekli Kasım ayını bekleyin derken, dediği gibi bir sıçrama olmadı ve görevinden ayrıldı. Akabinde başkan Ağaoğlu. İkisinin ayrılması takım ve kulüp adına şok etkisine neden oldu. Hala daha istifalarının en net gerekçeleri bilinmiyor. Başkan Ertuğrul Doğan yönetim içinden imza toplayıp Ahmet Ağaoğlu’na karşı kongre kararı aldırdı ve böylece olağanüstü kongreyle Doğan başkanlığa geldi. Yeni yönetim Ertuğrul Doğan’ın ekibi olsa da, eski bakan Berat Albayrak’ın etkisiyle yapılan liste olduğunu herkes biliyor. Berat beyin şampiyonluktaki katkısını da unutmamak lazım. Bu ayrı bir yazı konusu. Şampiyonlukta sevindik, sokaklara çıktık. Nasıl oldu kimlerin desteği vardı kısmı es geçildi. Berat bey şampiyonluğun gizli mimarıdır. 

Bu sezona gelirsek, Nenad Bjelica farklı bir teknik adam. Geldiği dönemden beri aykırı işler yapıyor. Bu sezon geçen sezon gibi deneme-yanılma olayına girerse yanlış yapar. Bir takım oluşturması lazım ve o takımın en az 7-8 oyuncusunu herkesin kafasına yazması lazım. 

Transfer dönemindeyiz, bazı oyuncuları aldılar. Şahsen çoğu transferi ve sürdürdükleri planlamayı beğenmedim. En başta takımın sağ ve sol bekleri değişmeliydi; değişmemiş. Orta alan ve santrafora takviye lazımdı. Kourbelis iyi transfer, iki yeni stoper ağır oyuncular. Trabzonspor önde oynayacak bir takım. Önde oynayan takımın stoperleri hızlı olmalı. İkisi de yavaş. Fernandez ve Benkovic ikisine soru işareti olarak bakıyorum. Yanılmayı isterim, yeter ki iyi olsunlar. 
Orsic, talihsizlik bir sakatlık geçirdi ancak o bölgede Trezequet var. O açıdan kayıp değil. Yabancı kontenjanı dolu bir takım için Orsic’in sakatlanması kötü bir durum. Bu arada, Abdullah Avcı, Ertuğrul Doğan ve Ahmet Ağaoğlu’nun birlikte aldığı çoğu oyuncu takıma yük. Özellikle yabancıların kontratları. İyi kontratları olan oyuncular takımı bırakmak istemiyor. Bu anlaşmaları nasıl ve kimler yapmış akıl alır gibi değil. 
Trabzonspor yurt dışı ve Trabzon’da çalışmalarını sürdürüyor. Oyuncu kalitesi olarak geçtiğimiz sezondan gelenler takımı sürüklüyecek. Visca, Bakasetas, Uğurcan, Gomez, Abdülkadir takımın ana iskeleti olur. Stopere hızlı bir adam bulabilirseler, sağ ve sol taraftaki sorunları çözerseler iyi şeyler bekleyebiliriz. Kourbeliss dışındaki tüm transferlere soru işaretiyle bakıyorum. Ayrıca maliyetleri de az değil.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap