SON DAKİKA
SON DAKİKA


Vasat oyuna rağmen
27.09.2020
İlk 2 haftaya bakınca, Trabzonspor camiasının maçtan pek umudu yoktu. Rakibi Malatya da benzer durumdaydı. Her iki ekibin 1’er puanı var; daha ligin çok başı bir önemi yok. Trabzonspor maça dengeli başladı. Oyunu ikinci bölgede olgunlaştırıp, Afobe ile hemen hızlı goller bulmak istediler. Afobe golü arka direkte atsa da, istedikleri oldu. Bu gole kadar Baker’in oyun görüşünü bir yere not edelim. Flavio da basan bir orta saha. Ancak her ikisinin performansları bu maç için yanıltıcı olur. Orta sahası diri bir takımla mücadele edince bakmak lazım. 

İkinci golü Serkan Asan’a yazmak lazım. Geçişi, attığı pas kanat oyuncusu kıvamındaydı. Serkan kanat bek ama kanat hücum oynatılabilir. Futbol böyle başlamış. Trabzonlu duayen gazeteci Servet Özkara, ona ‘Geriye pas verme, kaleciye dönme başarılı olacaksın’ dedi. Tam da dediğini yaptı. Attığı feyk ve pas ayakta alkışlanır. Bu golü tamamlayan yine Baker oldu. Orada isterse vurabilirdi; garantiye gitti, Afobe için kolay goller oldu. 
Üçüncü gol, Nwkaeme’nin tipik sağa çekip solla vurması. Darbeli de vurdu. Malatya’nın geçen sezonki kalecisi daha iyiydi sanki. 

Trabzonspor devreye 3 golle girince, maçı bir şekilde de koparmış oldu. İkinci yarı, Malatya hakimiyeti olsa da, Trabzonspor sakin kalarak ve top çevirerek 3 puanı 3 golle aldı. Sosyal medyada Hüseyin Türkmen, Serkan Asan gibi yerli oyunculara boşa laf edenlere kulak asmayın. Serkan, Edgar sahanın en iyileriydi. Afobe goller dışında yok. Baker ve Flavio alternatif olmadıkça oynar. Ömür, bu şekilde faydalı olması zor. Futbolu geriler. Ömür’ü gezdirmekten çok forvet arkasına monte etmek lazım. 
Bu oyun sadece 3 puan getirdi. Trabzonspor şahane oynadı diyemiyorum. Vasat oyun, 3 gol, 3 puan. Trabzonspor camiasını konsolide etmesi için bu 3 puan gerekliydi. Aksi durumda Newton çok tartışılırdı. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap