SON DAKİKA
SON DAKİKA


Uğurcan ve Mert
17.04.2023

İlk yarı pas geçebiliriz; iki takım da bize çok bir şey izlettirmedi. İhsan Derelioğlu ve Şenol Güneş, kontrollü oyunu tercih ederek başladılar ve genelde sıkıcı bir ilk yarı izledik. Bu devrede iki takım da golden çok rakibi kontrol etti.

 

İkinci yarı her şey değişti. Trabzonspor defansı öne doğru çıkardı. Trezequet’i de oyuna alarak tamamen Beşiktaş yarı alanına yerleşti. İki kanat beki, Larsen ve Eren’in etkisiz oyunları Trabzonspor’un kanatlarını çalışamaz duruma getiriyor. Bir takımın rakip ceza alanında etkili olması kanatlara bağlı. Kanatların ön ve arkasındaki oyuncuların performansı takımın kaderini etkiliyor.

Bu handikaplara rağmen, Trabzonspor özellikle 70’den sonra oyunu istediği gibi yönlendirdi. Markovic, Trezequet, Hüseyin  maçın iyileri arasındaydı. En iyisi Uğurcan ve Mert’ti. Trabzonspor altı pastan öyle goller kaçırdı ki, 2 ya da 3 gol bulabilirlerdi. Aynı şekilde Beşiktaş’ta Redmont’un bir şutu var ki Uğurcan inanılmaz çıkardı, maçın kırılma anı oldu. Ve devamında çizgiden çıkan kafa topu, Trabzonspor kalesindeki en tehlikeli anlardı.

Özetle bordo mavili ekip, akan, tempolu futbol oynadı. Som haftalardaki ölü toprağını üzerinden attı. Eğer başka bir teknik adamla çıksaydı, “Gördünüz mü yeni hocanın etkisi” diyecekti herkes. Yıllardır Trabzonspor altyapısının yükünü çeken İhsan Derelioğlu’nun Trabzonspor’u akıcı ve göze hoş gelen bir oyunla Beşiktaş’a çok alan bırakmadı. Kazanamadı belki ama kaybetmedi  ve 1 puan kötü değil.

Oyunun ilk devresi Türkiye ligi, ikinci devresi İtalyan ligi gibi oynandı. Kaleciler maçın sonucunu etkiledi. Ve iki kaleci de inanılmaz kurtarışlara imza attı.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap