SON DAKİKA
SON DAKİKA


Taktik Meselesi
2.02.2020

Şunu net olarak gördük ki; sakin kalmayı başaran takım eninde sonunda kazanıyor. Maça 1-0 mağlup başlayıp, geri dönebilmek ve bunu da Fenerbahçe karşısında başarabilmek kolay değil. Fenerbahçe maça tempoyla başladı ve daha 1.dakika golü buldu. Bundan sonra 2’yi bulabilirlerdi. Hem önde oynadılar hem de az pas hatası yaptılar. İlk yarım saat müthiş tempo vardı. Hatta Trabzonspor’un sağ tarafından sürekli geldiler. Hüseyin hoca, Yusuf’un Pareirra’ya yardım etmemesine en fazla 1 devre dayanabildi. İkinci devrede Guilerme’yle başlayarak en azından hücum yapmak istediğini gösterdi. Aslında yapması gereken oyunun temposunu düşürüp, bulabilirse 1 gol daha bulmaktı. O da bunu yaptı. Yüksek tempo sarı lacivertli ekibin işine gelirdi. Tempo düştükçe, oyun dengelendi. Ve Trabzonspor maçı tutmayı başardı.

İlk devrede Uğurcan’ın kurtardığı net 2 pozisyon var. İkinci devrede kısmen orta alan mücadelesi olsa da yine de Uğurcan kalesinde güven verdi. Trabzonspor temposu düşük oynadı. Mikel, N’diae gibi rakibi karşılayan oyuncular çok etkisizdi. Fenerbahçe rahat şekilde Trabzon ceza alanına indi ve tehlikeli pozisyonlar ürettiler.

 

Bir taktik maçıydı; kazanan ev sahibi Trabzonspor oldu. Ligin sonu için konuşmak erken. Ancak her iki takımda şampiyonluk yarışında olur. Fenerbahçe, Trabzonspor’a göre daha derli topluydu; kabul etmek lazım. Gustavo en öne çıkan oyuncusuydu. Trabzonspor’da Sorloth gerçek bir santrafor gibiydi. Hem attı hem attırdı. Bu galibiyet Trabzonsporlulara lig sonuna kadar yeter belki ama bana göre gelecek haftalarda daha zorlu maçları olacak

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap