SON DAKİKA
SON DAKİKA


Takım Savunması Sorunsalı
24.08.2021

Perşembe günü zorlu Avrupa maçlarına çıkan iki takım hiç de yorulmadan oynadı. Top bir o kalede bir bu kaledeydi. Hele ikinci yarı ve ikinci yarının son 15 dakikası heyecan fırtınasıydı. Trabzonspor ve Sivasspor kontrollü oyunu hiç düşünmedi.

Maça hızlı başlayan ve ilk pozisyonu bulan Sivasspor oldu. Uğurcan eski formuna yaklaştı. İlk dakikadaki net çıkardığı pozisyondan sonra penaltıyı da iki kez kurtardı.

İlk devrenin büyük bir bölümü bordo mavililerin kontrolünde geçti. Bunda Gervinho ve Nwkaeme’nin rolü büyüktü.

Trabzonspor kendi kalesinden ne kadar uzakta olursa kazanmaya yakın olacak.

Abdullah hoca ikinci devreye Gervinho’yu dışarı aldı. Yorulduğunu düşündü. Aslında formda, giden oyuncuyu gidebildiği yere kadar müsaade etmek lazım. Roma maçında sahada yürüyen bu oyuncuyu dışarı almayan Avcı, tüm hücum planlarının ana aktörü konumundayken dışarı aldı. Ben bu değişikliği anlamadım.

Sivas golü bulduktan sonra bu kez kontrolü ele aldı. Neredeyse golü buldukları dakikadan maç sonuna kadar Trabzonspor kalesine hücum düşündüler. Enerjik bir takım Sivas. Trabzonspor’un 3 puanı bu açıdan çok değerli.

Çok tempolu bir maç izledik. Bu ligin şu ana kadar ki en iyi maçlarından biri oldu. İki hoca da oyunu güzelleştirdi.

Trabzonspor’un en önemli eksiği takım savunmasını hücumdan sonra düşünmeleri. Yani bu takımın bir ileri bir de geri bölgesi var gibi oynuyorlar. Siopis takım savunmasına olumlu anlamda katkı sağlayacak gibi gözüktü.

Bruno Peres her zamanki gibi Trabzonspor’un yıldızı oldu. 70-80 metrede git gel yapmak kolay işi değil.

Trabzonspor tempolu oynadığında kendini buluyor. Takım savunması ve bek sorunları kısmen de olsa var ve devam ediyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap