SON DAKİKA
SON DAKİKA


Standart bozuldu
15.03.2021

Basit bir oyun futbol. Beklerinizi atağa çıkarmazsanız, rakip ceza alanına yaklaşmanız zor. Bu durumda 72 dakika isabetli şut atmak için uğraşıp durursunuz. 

 

İlk ve ikinci yarılarda, Erzurumspor, Trabzonspor ön alanını daha iyi kullandı. Özellikle Atıf ile sürekli atağa çıktılar. Atıf aynı zamanda, oyunu takımı adına yönlendiren isimdi. 

 

Trabzonspor, ekstra hücum oyuncuları olsa da orta sahasının verimsizliği ileriyi de bitiriyor. Abdullah hocanın Ekuban’ı sağ kenarda denemesine gerek yok. Yusuf Sarı elinde varsa, onunla başlamak gerekirdi. 

 

Dijaniny’nin arkasında Bakasetas, Ekuban, Nwakaeme gibi sürpriz isimlerle goller bulabilir ama önce hücum yapmayı bilmek lazım. Bunun için de orta sahanızın iki yönlü oyuncularla kuruluyor olması lazım. 

 

Abdulkadir Parmak, oyunun iki yönünde vardı ve doğal olarak yoruldu. Hüseyin Türkmen haftalar sonra sağ bek oynadı. Elinden daha fazlası gelmez. 

 

Abdullah Avcı bugüne kadar belli bir standartla oynuyordu. Son birkaç maçtır o standardın kaydığını görüyoruz. Burada da kadro derinliği devreye giriyor. Trabzonspor kadrosunda bu derinlik yok. 

 

Avcı, bu kadroyla oyun oynamadan, pozisyon bulup gol atma derdinde. Kendince haklı. Taraftarı hem oyun hem galibiyet istiyor. Bu şimdilik çok zor. Yine de Dijaniny ile net gollük bir pozisyon da buldular. 

 

Rakip Erzurum daha diri bir görüntü verdi. Oyun oynamaya çalıştı. Orta sahayı elinde tuttu. Kalecisine çok iş düşmedi.   

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap