SON DAKİKA
SON DAKİKA


Rakibe Cesaret Veren Oyun
15.01.2024
İki açıdan bakmak lazım; eksik olsa da deplasman da olsa da bordo mavililer maçı koparabilir miydi? Diğeri de bu takım eksik olsa da yüzde 10 futbol oynamalı. Futbol oynayamamak başka bir şey, kazanmayı becermek başka bir şey! Trabzonspor futbolsuz öyle maçları döndürdü ki! O zaman sağlam ayakları vardı. Afrika kupası için ülkelerinde olan oyuncuların eksikliği hissedildi. 

2. dakikada güzel bir gol atıyorsun, olması gereken defansı az daha öne çıkartıp rakibin olası baskısını ilerde karşılamak. Trabzonspor yaslanmayı tercih etti ki, her zaman yaptığı taktik. Avcı, “ben böyle oynayacağım işinize geliyorsa” diyor. Bu takımla lig üçüncüsü olmak ayrıca da başarı olur.

2. dakikadan maçın son dakikasına kadar Antalya baskısı net şekilde hissedildi. Aslında kırmızı beyazlılar golü geç buldu. İlk devrede en az 1 gol atabilirlerdi. İkinci yarının ortalarındaki golle biraz daha da hırslandılar. 

Onuachu ile oynayan takım Enis ile oynama denemesi yaptı. Enis’in kendini göstermesi iyi kanatlara ve orta sahaya bağlı. Bir de kendinden özel yeteneklere sahip olması lazım. Sırtı dönük oynayabilme, sağa sola deplase olabilme. Hangi Türk forvet böyle?

Beraberlik Trabzonspor için iyi sonuç. Vasat bir futbolun ardından sürpriz bir gol atabilir miydi? Atardı ancak rakibi de 2’yi bulabilirdi.

Afrika kupası, sakatlıklar, eksikler derken malzeme bu! Avcı’nın stabil oyun mantığı da bu skora hizmet etti. Daha doğrusu bu anlayışla 1 gol yedi, 2 yemedi. 

2 yemediği için Trabzonspor şanslı diye bakmak lazım. Rakibini cesaretlendiren oyun anlayışıyla Trabzonspor maçı 1 puanla tamamlaması kendi adına iyi sonuç.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap