SON DAKİKA
SON DAKİKA


Orta saha gücü
20.01.2021

 
Hep 1 atıp 3 alacak değildi ya! Bu kez 3 atıp 3 aldı. Oyunun tamamında geri dörtlüsünden ileri uca kadar dengeli oynayan bir takım izledik. Yani, ne öyle rakibi bunaltan birtakım oldular ne de çok baskı yediler. Antalya maçındaki müthiş baskıya rağmen beraberliği zor kurtaran bordo mavililer bu kez ilk ve ikinci devredeki gollerle rahat kazandılar. İlk devrede Trabzonspor adına en doğru işleri Ömür-Parmak-Baker üçlüsü yaptı. Futbolun temek kuralı, orta sahadaki hakimiyet. Bunu sağladığınız zaman rakibiniz size üstünlük kuramıyor. Sizin üstünlüğünüz santraforlarınızın becerisine kalmış.  Trabzonspor’un ileri üçlüsünün arkasındaki Ömür-Parmak-Baker üçlüsü, Nwakaeme-Djaniny-Ekuban üçlüsüne yakın oynadı. Hem kanat hem araya paslarla rakip Konyaspor ceza alanında tehlikeli pozisyonlar ürettiler. Ne yazık ki, hani şu da kaçtı diyeceğimiz bir pozisyonu olmadı Trabzonspor’un. Çok fazla pas trafiği ve üçgenler Trabzonspor’un 3’den fazla gol bulmasını etkileyen en önemli nedendi.

Trabzonspor maçları genelde tek devrelik ya da golden gole oynayan bir takım. Avcı ile değişen biraz daha topun takımda kalması oldu. Rakibine eskisi gibi pozisyon da vermiyor. Skora bakarak, Trabzonspor tamam oldu demek yanlış olur. Hak ettiği bir galibiyet kazandı. Üstelik kendisine ters gelen rakibine karşı. Konyaspor oyun istatistiklerinde Trabzonspor’la başa baş bir mücadele gösterse de ön alandaki oyuncu eksikliği ve kalecisinin sakatlığı skora direkt etki eden nedenler oldu. Yine de ligin iyiye yakın takımlarından. Trabzonspor, ligin zirvesine yaklaşma adına kritik bir galibiyet aldı. Bu galibiyeti anlamlı kılacak, gelecek maçtaki sonuç.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap