SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ömür’ün dönüşü ve 3 puan
19.09.2021

Böyle bir maçı 3 altın puanla tamamlamak, her şeye rağmen başarıdır. Abdullah Avcı’nın Trabzonspor’u ilk yarı neredeyse hiçbir şey yapmadı. As oyuncuları da, gençleri de, yeni transferleri de oyuna itiraz etmedi. Avcı orta sahaya canlılık getirsin diye Parmak ile başladı ama çok erken sakatlık, planları bozdu.

Avcı’nın Galatasaray maçında oyundan aldığı Ömür, ilk devrede olmasa da ikinci devrede hareketlendi. Trabzon ön alanının rakip ceza alanında pozisyon üretmesi için Berat, Hamsik, Bakasetas bağlantısının iyi işlemesi lazım. Özellikle Hamsik, oyuna güç katan, takıma tempo kazandıran flaş oyuncu. Dorukhan ve Siopis’li orta saha planının da devreye girmesiyle Trabzonspor 3 puanı garantiledi. Oynamadığı için Dijaniny’in bu takım için önemi anlaşılıyor. Trabzonspor’un ön alan etkisizliği onun olmadığı maçlarda bariz ortada.

Cornellius ile Trabzonspor rakip ceza alanında oyunu genişletemiyor. Atılan golde Nwkaeme’nin içe katetip, rakip defansın dengesini bozmasıyla geldi. Bakasetas’ın vuruş hakkını yemeyelim. Net vuruş yaptı; çok güzel yere attı. Trabzonspor, top rakipteyken, rakibi izlediği her an sıkıcı bir takım. Abdullah Avcı bunu fark ediyordur. Takımın yaşı çok ve istediği an tempo yapamıyor. Bu durumda Gervinho gibi oyuncuları daha erken oyuna atmalı. Gervinho girdikten sonra, Trabzonspor, 1-2 gol bulabilecek pozisyonlar üretti. Rakip Kasımpaşa, oyun disipline en sadık takımlardan biri olabilir. Gol yedikten sonra da oyun anlayışları değişmedi. Yusuf Erdoğan, Trabzon’un sol tarafını çok zorlasa da, maçı kazanacak pozisyonlar üretemediler. Trabzonspor adına önemli bir 3 puan. Hem de İstanbul deplasmanında.  Bu hafta hem 3 puan var. Hem de Abdülkadir Ömür’ün güzel dönüşü.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap