SON DAKİKA
SON DAKİKA


Nefes ve tempo
13.09.2021

İki tarafın kazanabileceği ama kaybedilen 4 puan. Galatasaray, Trabzon’da 2 gol atıp avantajı eline geçirmişken, bunu kullanamadı. Herkes Trabzonspor oyuna, ön alan baskısıyla başlayacak diye düşündü. Avcı oyuncularına pas oyunu ile başlayın demesi, Galatasaray’ı cesaretlendirdi. Bu kez Galatasaray Trabzonspor ceza alanına yüklendi; 2 gol buldu.


Gollerde Rumen oyuncular, Cicildau, Morutan’ın etkisi büyük. İkisi de ön taraftaki Emre, Halil ve Kerem’i boş alanlara koşturup, boşluklar yakaladılar.


Trabzonspor ilk devrede kendi oyununu oynayamadı. Cornellius’un golünün geldiği dakikaya kadar da oyunu kontrol edecek hamle bulamadı. Devreye 2-1 girmek ikinci yarı adına umut oldu.

Bordo mavililer, ikinci yarıya başlaması gerektiği gibi hızlı başladı ve Nwakaeme ile beraberlik golünü buldu. Bu golden sonra avantaj bordo mavililere geçti. Ancak Hamsik, Berat dışında diri oyuncusu neredeyse kalmadı.

Yusuf Sarı ve Nwakaeme ile bordo mavililer rakip ceza alanı çevresinde boş alanlar yakaladı. Galatasaray’ın da kaçırdığı net 1 gol var; onu da Yusuf Sarı çizgiden çıkardı.


Edgar Trabzonspor kariyerinin en kötü maçını oynamış olabilir. Bir gol pası ve bir sürü hatalı pas. Takımın oyun kuramamasının nedenlerinden biri oldu. Bakasetas, Perez oyunda hiç görünmedi.

Abdullah hoca, Abdülkadir Ömür ve İsmail’in maçın ortasında oyundan alarak yanlış yaptı; devre arası bu değişiklikleri yapabilirdi. Sonuçta onlar da insan ve psikolojileri var. Her ikisinin bundan sonraki Akyazı performansları çok sıkıntılı geçer. Trabzonspor taraftarına oyuncusunu yuhalamak ise hiç yakışmadı. Keşke alkışlasalardı.


Trabzonspor, şampiyonluktaki rakiplerine puan vermiş oldu. Trabzonspor biraz daha tempo yapsa maçı alabilirdi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap