SON DAKİKA
SON DAKİKA


Mourinho Aslında Ne Yaptı?
27.08.2021

Trabzon’daki 2-1’lik skorla aslında her şey bitmişti. Akyazı’da en az bir beraberlik alınsa dün akşam Trabzonspor daha moralli oynayabilirdi. Eksik olan oyuncu grubunun inancıydı. Rakibin Trabzonspor’dan çok üstün olduğuna kimse beni inandıramaz. Yenilen gollere bakın, attıkları gollerde Trabzonspor defansı yalandan ayağını uzatıyor. Trondsen rakibine yapışması lazımken uzaklaşıyor. Trondsen belki iyi bir orta saha olabilir ama asla son adam, sol stoper oynamaz. Bunu düşünenlerin futbolla alakası zayıf. Defans yapan adam darbeli, fizikli olacak. 1-0’a kadar Trabzonspor 1-1’i yapabilecek pozisyonlar da üretti. Ancak temelde bir inanç sorunu var. Biz bu Roma’yı eleyemeyiz. İşte bu her şeyi bitiriyor. Arada sıklet farkı var mıydı? Yoktu. Biri 60 kilo boksörü diğeri 55 kilo. Bu kadar yani.

Trabzonspor dişini tırnağına takarak pozisyon üretirken rakip kolay pozisyonlardan goller buldu. Bu adalet mi? Adalet. Çünkü senin yapamadığını yapıyor. Mourinho’nun takımları iyi defans yapar demişti Abdullah hoca. Aslında eksik dedi. Mourinho’nun takımlarının ilk işi ilk golü atmaktır. Abdullah hocayı eleştirmiyorum ama ilk golü Trabzonspor atsa ne böyle bir mağlubiyet olur ne de tur giderdi. İsmine bakıp, oooov demeye gerek yok. O sizin eksiklerinize çalışırken, sizin orta sahanıza çökerken, sen de boş durmayacaksın. Bir şey yapamıyorsan rakibi bozacaksın. Topu ayağına alıp dolaştıracaksın. Trabzonspor’da her zamanki gibi yük birkaç oyuncuda. Yine kaleci eleştirileri olacaktır da kaleci maçın sonucu etki etmedi. Adamlar 10 saniyede senin ceza sahanda. Hani Siopis. Bir Siopis ile de olmaz. Haftalardır takım savunması, fizik gücü dediğim olay bu aslında. Takım savunmanız oturmazsa ligde de hayal kurmayın. Bu takım yarışır ama. Amasını söylemeyeyim

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap