SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kazanan Haklıdır
29.11.2020

Takım kazandığı sürece eksikler değil, yapılan iyi şeyler görülür. Saha içinde düzelen noktalar göze çarpar. Bordo mavililer geçen hafta kötü, bu hafta dengeli oynadı. Tabii her iki rakibi arasındaki güç farkını iyi irdelemek lazım.

Önde basıp, hemen 1 gol atma niyeti bariz belli. Bunu da Baker ile başardılar. İngiliz oyuncu David Beckham gibi vurdu. O güzellikte bir gol oldu. Sezonun en iyi gollerinden birine imza attı. Bu serbest vuruşun öncesi Abdülkadir Ömür’e ait. Atakan’dan topu çalıp, faul alması ve Trabzonspor’un öne geçmesi. Ömür maçın en çalışkan ve doğru işleri yapan oyuncularından biri oldu. Kenarda oynamadığı sürece Ömür bu seviyenin altına düşmez. Bir de yanında ve önündekiler önemli. Afobe, vasat bir ikinci forvet görüntüsünde. Hedefli bir takımda yedek kulübesinden zor çıkar. İleri ikili Semedo- Ekuban şeklinde olsa ne  olur acaba? Sağ ve sol kenarlarda Diabate-Nwkaeme. Bunu hoca bilecek. Bizimkisi bir öneri.

Devreye, 1-0 önde girmek takımı rahatlattı. Ankaragücü oyunu daha önde kurarak, 40-50 metrede futbol oynadı. Tabii buna rağmen net pozisyonları olmadı. Kenarları iyi kapatan bir takım izledik. Marlon, önceki maçlara göre eh işte seviyesinde oldu. Ki Trabzonspor, öne geçtikten sonra set hücumuna çıkmadı. Böyle durumlarda Ömür’ü tek forvet ileri atmayı hoca neden düşünmedi? Ya da Diabate gibi birini alıp koş oğlum tek toplarla rakibin arkasına diyebilirdi. 

Hocanın tercihleri. Sonuçta 2 gol atarak da 6 puan kazanılıyormuş. Abdullah Avcı ile daha çok topu tutan bir takım izleyebiliriz. Gözü okşayan değil, sıkıcı ama sonuç alan bir oyun. Sonu ne olur, bilinmez. Tek görünen, hedefli takım istiyorsak, bu takıma oyuncu lazım. Yok, Avrupa’ya gitse yeter diyorsak, bu oyun da yetmeyecektir. 

Maçın hakemi iyiye yakın bir yönetim gösterdi. Pareirra, daha sert itiraz ettiği maçlarda kart bile görmezken, bu maçta iki sart karttan kırmızı kartla dışarı atıldı. İki sarıyı zorlasan bir kırmızı eder. Yine de takım kaptanı olduğunu unutmaması lazımdı. Trabzonspor ligde iddialı konuma gelmesi için kazanması gerekiyordu. Kazanan haklıdır. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap