SON DAKİKA
SON DAKİKA


İyi Oyuna Rağmen
16.03.2020

 
Her iki takım için kritik bir dönemeçti. Kim kazanırsa ligde şampiyonluk için en iddialı konuma gelecekti. Beraberlik, şampiyonluk için şartların eşit olduğunu gösterecek. Maçın sonucuna göre kimse ben avantajlıyım diyemez. İlk devrede Trabzonspor baskılı başladı, sonra Medipol Başakşehir oyunu kontrol etti. Ekuban-Sorloth-Nwkaeme’yi çok iyi tamamlayan arka ikili Abdülkadir Ömür ve Sosa idi. Sosa, rakibi karşılamakta çok iyi, pas dağıtımında ise kötü bir görüntü verdi. Ömür’ün takıma katkısı onun gibi bir orta saha olmadığı için çok net görüldü. Ömür’den önce bu derece oyuna ortak olan bir Trabzonspor izlemedik. Ki oynadığınız takım Avrupa Kupalarında son 16 takım içinde. Başakşehir, geri dörtlüsü ve orta sahası birbirine yakın oynadı. Gününde olmasa da İrfan Can Kahveci bu takımın beyni. Takımı yöneten isim ve beyin. Bunun yanında defansta Ponk, Skirtel, Clichy ile komple bir takımlar. Alan daraltıp oynuyorlar. 

Trabzonspor’da genel olarak herkes görevini yaptı. Abdülkadir Parmak, orta sahada hem defans hem de hücumda vardı ki, iyi bir performans sergiledi. Bordo mavililerin eksiği neydi diye baktığımda kenarları çok az kullanması oldu. Kanatlardan gitmeye çalıştılar zaman zaman. Ancak rakibi ortadan delmeyi ve yukardan şişirme toplarla gol bulmayı denediler. Başakşehir’in yüksek topla gol yemesi sürpriz olurdu. Ancak, takım dengesiz yakalanırsa gol yerdi. Sonuçta yan toptan kornerden kendi kalelerine gol attılar.

Medipol Başakşehir’in golü de çalışılmış ve daha önce buna benzer goller attılar. Demba Ba’nın vuruşu da netti. Demba Ba iyiyken, Sorloth kayıplarda. Bu biraz takımla da ilgili. 

Trabzonspor kazanamadı ama kaybetmedi de. Bence şanslar eşit. Bırakmamak lazım. Lig sonuna kadar bu yarış sürer. İyi oynamadığı çok maç kazanırken, oyun anlamında sahada dimdik bir takım beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı.



 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap