SON DAKİKA
SON DAKİKA


Formsuz Trabzon
3.10.2020
Bir kere Gazişehir Gaziantep'i mağlup etmek çok kolaydı. Newton teknik direktör olarak, halef selef olduğu Ünal ve Hüseyin hocalarla ayrı işlere giriyor. Buna rağmen, takım geriye yaslanmaktan kurtulamıyor. Bunu ancak orta saha ile çözersiniz. Baskı yemek istemiyorsanız, forvet ve arkasında ısıran 6-8'leriniz olacak. 8 numaranız gerektiğinde 6, 6 numaranız 6 gibi olacak. Baker, top ayağındayken evet var. Bölgesini kontrol ediyor ancak ileriyi beslemekte yetersiz. Flavio, 4 maçta 2 kırmızı kart gördü. Bu demektir ki, ligde 20 maç oynar maksimum. Yaptığı penaltıda Maxim'in ayağına kontrolsüz basması, profesyonel futbolcuya yakışmadı.

O zamana kadar Trabzonspor, ikiyi bulmalıydı. İki farklı öne geçmesi için de Sörloth'u olmalıydı. Sörloth-Nwakaeme çok iyi ikiliydi. Hatta Ekuban'ı da eklerseniz, üçlü kombinasyon Trabzonspor'a çok üç puan kazandırdı. Nwakaeme ya gitmek istiyor ya da hoca onu takımda düşünmüyor. Newton'un onu on numara gibi oynatması, verimini sıfırladı. Ekuban ve Afobe arasında uyumsuzluğu bir ben mi gördüm emin değilim. Afobe, evet ikinci forvet olabilir. Lakin ligin sonunu bunla götüremezsiniz.

Defans hattına herkes sallayabilir. Bu takımı, dörtlü orta saha ve ikili forvetle oynatmak isteyen hocaya şunu söyleyebilirim: Trabzonspor ön liberosuz çok baskı yer. Bu takım yapısında ısıran tek oyuncunuz sağ bek Pereira. Baker’ın gücü yok. Alternatifleriniz Bilal, Serkan, Ahmet. Olmaz. Girip çıkanlara bakın, takımın durumunu anlarsınız.
Gaziantep, geçen seneki gücünde değil. Bu haliyle bile Bordo-Mavilileri baskı altına alabildi.Trabzonspor formsuz, Milli maç arası ve yeni transferlerle toparlanacaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap