SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu maç şampiyonluğun habercisi olur umarım
29.12.2019

Alınan farklı galibiyet elbette sevindirici. Ancak ligin dibindeki bir takıma bu kadar gol atmak bizi havalandırmamalı. Kazanırken de Ünal hoca hataları görmeli. Ona göre ligin ikinci yarısı için tedbirler almalı.

Skora bakarak Trabzonspor büyük oynadı diyemeyiz. Oynaması gerektiği kadar ve rakibinin izim verdiği ölçüde. Kayserispor’un 6-2’lik sonuçta kabahati çok. Neden ligin en altında oldukları bu maçta bir kez daha belli oldu.

Trabzonspor hem oynayacağı alan hem de gel oyna diyen bir rakip  bulunca, maça golle başladı.

İlk yirmi dakikada gelen goller, fark habercisidir.

Zaten Ünal Karaman’ın, Nwakaeme, Sorloth ve Sturridge’yi ilk 11 oynatması bol gol sinyali gibiydi. İlk yarım saatte, Trabzonspor hem baskılı hem de rahattı. Beklerinin ileri uca destek vermesi, Mikel ve Sosa’nın yanında iyi gününde olan Parmak’ın gayretleri ile devre arasına 2-1 önde girdi.

İkinci devrede golle başlayınca, sanki ilk devre 3-1 bitmiş gibi oldu. Bazı Trabzonspor taraftarı, rakip zayıf, ilk yarı en az 5 olmalıydı türü mesajlar attılar. Atan atıyor mutlaka da, Trabzonspor ilk devre 5 atsa, ikinci devre defans yapıp rakibini bekleyecek.

Gücünü ekonomik kullanmak da önemli ve maçın 90 artı olduğu unutulmamalı.

Karaman’ın Nwakaeme’yi dışarı alıp Ekuban’ı oyuna alması, oyun ve her 2 oyuncu açısından en doğru olanıydı. Hatta uyur gezer gibi sahada dolanan Sosa’yı da alabilirdi. Cafer Tosun daha erken oyuna girse, kendini gösterebilirdi.   

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap