SON DAKİKA
SON DAKİKA


Beraberlik Maçın Hakkı
4.04.2021

Bazı değişiklikleri deneyi tecrübe etmeniz lazım. Abdullah Avcı, kontrollü pas oyunu felsefesini, geldiğinden bu yana deniyor. Orta saha ve kanatlardaki değişikliğinin anlamı bu olsa gerek. 

 

Sivas’ta Yunus Mallı ve Yusuf ile takıma ayrı bir dinamizm getirmek istedi. Yunus’un maliyeti kulübe fazla diye oynatmak zorunda değil. Futbol eğitimini Almanya’da alan bir oyuncu için etkisiz bir performans. Kaç haftadır böyle. Trabzonspor o varken orta sahada etkinlik kuramayacak. 

 

İlk yarıda orta sahayı rakibine verince kanatlardan Yusuf ve Nwakaeme ile pozisyonlar ürettiler. Sivas çok hızlı geri döndü. Ekuban’ın tek forvet olarak rakip stoperler arasında zaman zaman kayboldu. Ama Trabzonspor her zaman çift forvet oynamalı. İkinci devreye Trabzonspor iyi başlasa da 60’dan sonra Sivas hakimiyetinde bir oyun oldu.

 

 58’de Ekuban’ın Nwkaeme ortasına vurduğu kafa gol olsa, maçın seyri değişirdi. Ekuban güzel yere topu bıraksa da olmayınca olmuyor. 

 

Son 15 dakikada Yusuf Flavio değişikliği ile daha teknik ve orta sahası güçlü bir takıma dönmek istedi. Avcı Flavio hamlesiyle oyunu en azından berabere bitirme amacındaydı. Son 10 dakikada Trabzonspor ön alanda etkisini artırdı. Baker ve Flavio değişikliği bu anlamda doğru hamlelerdi.

 

Trabzonspor kazansa üst sıralar için yeniden umutlanabilirdi. Kaybettikleri 2 puanla şampiyonluğun bu sene için hayal olduğu ortaya çıktı. Sivasspor ve Trabzonspor öyle net pozisyonlar üretemese de, güzel, heyecanlı bir maç oldu. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap