SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avrupai Goller
4.04.2024
Haftalar sonra Trabzonspor, oyun ve skor olarak istediğini alabildi. Çıkan kadroya baktığımızda Abdullah Avcı, az gol 3 puan ile ayrılmak isteğini gösterdi. İlk yarı yavaş tempoda geçti. Trabzonspor ilk yarının ilk bölümünde oyuna hızlı başladı. Golü bulduktan sonra ise kontrolü tercih eti. Trezequet istim üzerinde. Uzun zamandır formda. Zaman zaman maç içinde oyundan düştüğü oluyor. Boş alan bulduğunda iyi oyuncu ve ayrıca da iyi takipçi. 

İkinci yarı oyunun finalini belli edecek şekilde oynandı. Trabzonspor 2 farka geçtikten sonra oyunun rengi de belli olmuştu. Konyaspor düşmeme mücadelesi verdiğinden taraftarı her pozisyona tribünden itiraz etti. Bazı pozisyonlar tartışmalı. Mesela Menuier’in şutunda Trabzonspor’un kazandığı penaltı yanlıştı. Öyle penaltı olmamalı. Futbolun ruhunu öldüren kararlar bunlar.

Menuier demişken, ikinci yarıdaki Trabzonspor’a önemli katkılar sundu. Bek ama açık kanat oyuncusu. Visca’nın da performasnını artırdı. Onu da rahatlattı ve de iyi anlaşıyorlar.

Trezequet, Berat, Mendy, Umut Güneş. Hepsi normal oynanınca takım oyuna hakim oluyor. Mendy farklı. 6-8 oynayacak oyuncu, 4 oynuyor. Kendi isteği değil ama Türkiye ligini rahat götürür. Konyaspor’un ileri uçu birbirine çok uzak. Bir de havadan oynamayı seçince hem Mendy hem de Denswill’e takıldılar.

Futbol konuşmadığımız bu dönemlerde cezalar da açıklandı. Bu cezalar, futbolu daha adil hale getirmiyor. Başka bir yöntem bulmak lazım. Avrupa’nın en önemli liglerinde sadece futbol konuşulurken, Türkiye liginde sadece futbol konuşulmuyor. Verilen cezalarla Trabzonspor kendi evinde seyircisiz sezonu tamamlayacak. Hatta seneye de 1-2 maç kendi evinde seyircisiz oynayacak. Kamu vicdanını rahatsız eden, takımına göre ceza verilmesi. Bunu aşmamız lazım.

Trabzonspor iyiye yakın oynayarak ve güzel gollerle maçı kazanmayı hak etti. Trezequet ve Fountas’ın golleri enfesti. Goller Avrupai. Keşke ligimiz de Avrupai olsa. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap