SON DAKİKA
SON DAKİKA


Alkışlayın
26.07.2020

Bugün bir şampiyonluk yazısı da yazabilirdik. Kayseri’den Trabzon’a araç konvoyları da olabilirdi. Seneler sonranın makus talihi yenilebilirdi. Buna izin vermediler. İçerden ya da dışardan nasıl bir güçse biz bu güçleri tanımıyoruz. Umarız gerçekten hakkaniyetli bir lig olmuştur.

 Trabzonspor, zaten yüzde 80 düşmüş olan Kayserispor’u deplasmanda mağlup ederek, lig ikinciliğini garanti altına aldı. Maça baktığımızda sahaya tam kadro çıktılar. Oysa Alanya, hafta içi kupa maçını düşünerek ikinci takımıyla sahaya çıktı. İngiliz Newton’un yerinde olsam yedek ağırlıklı çıkardım. Maçın üzücü anı, düşen Kayserispor. Büyük ve taraftar kitlesi olan şehir takımları liglerde olmalı, kalmalı. Kayseri değil de diğerleri de düşse aynı üzüntüyü paylaşacaktım. Sonuçta Rize de, Denizli de hepsi bu ülkenin.

 Trabzonspor, ilk devreden çok ikinci devre maça asıldı. Şampiyon olamamışsın ve bu durum oyuncuların psikolojilerine yansımış. Yine de Ömür en çalışkan oyuncu olarak dikkat çekti. Maçın son anlarında Ankaragücü’nün golüyle Kayseri umutlanır gibi oldu ama Kuzey’in Kralı Sörloth son sözü söyledi. Bu sezonun tek artısı Norveçli golcü. Trabzonspor gol kralı çıkardı ama şampiyon olamadı. Belki 2010- 11 gibi tartışılacaktır. Ancak arkaya bakılmaz. Hemen yeni sezonun planlamasına başlanmalı. 

Türkiye kupası finalinde Alanyaspor’u mağlup ederlerse en azından sezonu kupasız kapatmamış olurlar. 

İyi başladılar, iyi götürdüler ama finali yapamadılar. Çok şey söylendi, çoğuna katılmakla birlikte, Trabzonspor bir daha şampiyon olamaz savına katılmıyorum. Olur. Bunun olacağını herkes görecek. 

Şampiyon olamasa da, bu çocukları Trabzon dönüşü alkışlayın. Ben İstanbul’dan alkışladım bile. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap