SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şampiyonluk Apoletini Yıllar Sonra Omuzlarımıza Yeniden Taktık
31.12.2022

2010-2011’de hak edilen şampiyonluk, ancak hala verilmeyen bir kupa vardı… 2022’de öyle bir başarı yakaladık ki, daha ligin ilk yarısında başta İstanbullular olmak üzere herkese havlu attırdık. 35’inci haftada son düdük çaldığında ise dosta düşmana avazımız çıktığı kadar haykırdık: ŞAMPİYON TRABZONSPOR, BİZDEN BÜYÜK YOK… Bu büyük başarıyı çılgınca kutladık, tüm dünyaya Trabzonspor gerçeğini gösterdik.

2022’yi bu gece yarısı yolcu ediyoruz. Saatlerin 00.01 gösterdiğinde 2023’e adım atacağız ve yeni umutlara yelken açacağız. ‘2022’yi nasıl bilirdiniz?’ sorusuna ise ‘Bize dünyanın en güzel hediyesini verdi. Yıllar sonra şampiyonluk coşkusunu yaşattı’ sözleriyle cevaplayacağız. Elbette 2022’de spor alanında çok önemli başarılar yaşandı ancak bizim en anlamlısı Trabzonspor’un şampiyonluğu oldu. 2021-2022 sezonunun daha ilk yarısında rakiplerini, özellikle de İstanbul tayfasını alaşağı eden bordo-mavililer, sezonun 35’inci haftasında 30 Nisan'da sahasında Antalyaspor ile karşılaştı. 2-2 biten mücadeleden 1 puanla ayrılan Trabzonspor, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederken, yıllar süren hasrete de son verdi. Şampiyonluk coşkusu Karadeniz’e sığmadı. Öyle kutlamalar yapıldı ki tüm dünya büyük bir hayranlıkla Trabzonspor’un mutluluğuna alkış tuttu.

Trabzonspor’un başarısı yalnızca şampiyonlukla kalmadı. Fırtına, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Süper Kupa için Sivasspor ile karşı karşıya geldi. Rakibini dümdüz eden, Trabzonspor, sahadan 4-0’lık galibiyetle ayrıldı ve Süper Kupa’yı müzesine götürdü.

2022’de uzun yıllar sonra Avrupa’da 4 takımla yola devam etme şansımız doğdu. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde son 16’ya kaldı. Başakşehir ve Sivasspor ise UEFA Konferans Ligi’nde adlarını son 16 takım arasına yazdırmayı başardı. Trabzonspor ise şubat ayında Basel ile oynayacağı çift ayaklı maçların ardından rakibini elemesi halinde Konferans Ligi’nde son 16’ya kalan 3’üncü takımımız olacak.

BOKSTA TARİH YAZDIK

2022 yılında göğsümüzü kabartan en önemli spor olaylarından birisi ise Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda elde ettiğimiz başarılar oldu. 5 kadın sporcumuz tarih yazarak rakiplerine ringi dar etti ve Dünya Şampiyonu oldu. Trabzon’un ve Trabzonspor’un gururu 66 kiloda Busenaz Sürmeneli vurduğunu devirip, altın madalyayı boynuna taktı. Yine Trabzonlu boksör 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 48 kiloda Ayşe Çağırır, 54 kiloda Hatice Akbaş, ve +81 kiloda Şennur Demir, dünya şampiyonu oldu. 70 kiloda Sema Çalışkan ve +81 kiloda Elif Güneri ise şampiyonayı bronz madalya ile tamamladı. Toplamda 5 altın ve 2 bronz madalya kazanan Türkiye, takım halinde dünya şampiyonu oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap