SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yönetim borçlardan sorumlu olmalı
6.02.2020

ÇAYKUR Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal, Rizespor için önemli bir karara imza atmaya hazırlanıyor. Kartal, "kulübün borçlarından yönetim sorumludur" maddesini Yeşil-Mavili kulübün tüzüğüne eklemek istediğini söyledi. Başkan Kartal, bu maddeyi yine başkanlığını yaptığım Etimesgut Spor kulübünün tüzüğüne koydum. Başkana yüzde 60, yönetim kuruluna yüzde 40 düştü” dedi.

 

TÜM KULÜPLERDE UYGULANMALI

 

RİZESPOR’UN borcu olmadığına dikkat çeken Kartal, “Eğer becerebilirsem Rizespor’un da tüzüğüne bu maddeyi koymayı düşünüyorum. Ben bunu her ortamda söylüyorum. Kulüplerin kurtuluşu buna bağlı. BAL liglerinden başlayıp üçüncü lig, ikinci lig ve Süper Lig ekiplerinin tümünde bu madde uygulanmalıdır. Sistemi kurmak lazım” diye konuştu.

 

KİMSE KAFASINA GÖRE YÖNETMESİN

 

KARTAL, sözlerine şöyle devam etti: “Kulübün başına gelen başkan, kafasına göre kulüp yönetmemesi lazım. Başkan geldiğinde ne şekilde yönetmesini bilmesi lazım. Borçtan kurtulmakla birlikte kulüplerin antrenman sahası, altyapının kalacağı bir yeri olacak, hep bunun standartları olması lazım. Türk futbolunun bu şekilde yönetilmesi gerekiyor.”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap