SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yeşil neden az?
16.07.2019
Ülkemizin ve bölgemizin birçok ilinde olduğu gibi ne yazık ki Rize’de de kent merkezinde insanlar yeşile hasret. 
Kent merkezinde ve mahalle aralarında ağaçlandırma neredeyse yok denecek kadar az.
Oysa, Karadeniz denilince akla ilk gelen yeşil ve mavidir.
Yani ağaçların bu kadar bol olduğu illerde kent merkezlerinde yeşilin yok denecek kadar az olması ziyaretçileri de şaşkına çeviriyor.
Plansız ve çarpık yapılaşma neticesinde ne yazık ki ağaçlandırma çalışmalarının yapılmayışı da vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Rizeli vatandaşlarımız da bu konuda sıkça sitemlerini dile getirerek “Şehrimizde yeşili mumla arıyoruz. Kent merkezi betona hapsedilmiş” diye sitem ediyorlar. 
Hakikaten Rize’nin kent merkezinde insanların nefes alabilecekleri, etrafı ağaçlarla çevirili parklara rastlamak çok zor. 
İnsanlar, bu konudaki sitemlerinde pek de haksız sayılmaz. Olsa bile bunların sayıları çok az.
Mesela yeni yapılan 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda dahi ağaçlandırma çalışmaları hiç hesap edilmeden projesi çizilmiş. 

BAŞKAN ÖNERİLERİ  DİNLİYOR

Neyse ki insanlardan gelen tepki üzerine belediye harekete geçerek ufak tefek de olsa meydanın etrafında ağaçlandırma çalışmaları yapacak.
Bu konuda Rize Belediye Başkanı Sayın Rahmi Metin’e yapılan eleştirilerin haksız ve yersiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü Sayın Metin, daha görevi devralmadan zaten meydanın projesi çizilmişti.
Metin, görevi devraldıktan sonra vatandaşların sesine kulak vererek ‘Bu meydanı nasıl daha güzel hale dönüştürebiliriz, yeşili nasıl artırabiliriz’ düşüncesiyle önerileri dinledi.
Neticede Metin alana portakal, limon ve diğer meyve ağaçlarını dikmeyi planlayarak güzel bir çalışmaya imza atacak. 
Başkan Metin’e bu çalışmasından ötürü kamuoyu adına teşekkür ediyoruz.
Zararın neresinden dönülse kardır. 
Dileğimiz o ki Sayın Metin, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte Rize’de çok daha fazla yeşili artırır. İnsanların nefes alabilecek alanları, parkları hayata geçirir.

İHANET ETMEYİN

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Şehirler planlanırken ilgili sivil toplum kuruluşlarına da çok fazla iş düşüyor.
Siz gerekli tepkileri koymazsanız, imar kirliliğini de, çarpık yapılaşmayı da, yeşilsiz kentleri de daha çok görürüz bu gidişle.
Bu yüzden STK temsilcilerine diyeceğimiz o ki, oturduğunuz koltukların hakkını verin.
Şehirlerinizin menfaati için hareket edin. 
Çıkar ilişkilerini bir kenara koyun, ilinize sahip çıkın.
Eğer kendi menfaatlerinizi ön planda tutacaksanız, terk edin koltuklarınızı, sizin yerinize şehrinize hizmet edecek olanlar fazlasıyla mevcuttur.
Şehrinizde yapılan yanlışlıkları görmezlikten gelerek şehrinize ihanet etmiş olursunuz. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap