SON DAKİKA
SON DAKİKA


Vali Ceber’e kulak verelim
17.04.2019

Önceki gün İyidere’de ‘Pileki Mağarası Doğa Yürüyüşü ve Mesire Alanları Projesi’nin açılışına katıldım.

Yeni adıyla Pileki Park, muhteşem doğasıyla, mağarası ve deresiyle ziyaretçileri büyülüyor.

Sanki cennetten bir köşe. İnsan huzur buluyor.

Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak ve kafa dinleyip stres atmak için temiz havasıyla birlikte insanı cezbediyor Pileki Park.

Ayrıca turistler ve ziyaretçiler için çeşitli aktiviteler yapabilmeleri için doğa yürüyüşü parkuru, mesire alanı, Pileki Taşı Yontuculuğu Atölyesi gibi.

Başta projeyi üstlenen İyidere Kaymakamı Orhan Altun olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Rize’ye böylesine güzel bir proje kazandırdıkları için.

Açılış töreninde Rize Valisi Kemal Ceber, turizmin baltalanmaması doğal güzelliklerimizin ve tarihi eserlerin bozulmaması için çok önemli uyarılarda bulundu.

Dedi ki Vali Ceber, “Ayder’in ne hale geldiğini konuşuyoruz. Ümit ediyorum ki bu güzel mekanlar Ayder’e dönmez. Buradaki derelerimiz Fırtına Vadisi’ne dönmez.”

Ve devamında ekledi; “Benden çok isteyin ama benden doğayı bozacak, tarihimize, kültürümüze zarar verecek nitelikteki işlere destek ve yardım istemeyin.”

Çok net ve yerinde açıklamalar.

Doğru tektir. Vali Ceber’e hak vermemek mümkün mü?

Evet, Ayder’i ne hale getirdiğimiz ortada. Ya Fırtına Vadisi’ne ne demeli.

Trabzon’daki Uzungöl’e ise söylenecek söz kalmadı artık. Daha çok para kazanma hırsı uğruna ne yazık ki bu turizm destinasyonlarını ve yaylalarımızı ranta kurban ederken doğal görüntülerini bozduk.

Gelen turistler ve ziyaretçiler, maalesef ikinci kez gelmekte bir kez daha düşünüyor.

Memleketlerine dönenler de artık eskisi gibi çok da iyi şeyler söylemiyorlar artık.

Bu yüzden çok geç olmadan ‘Eyvah’ demeden Vali Ceber’in çağrısına, uyarılarına kulak tıkamamalı.

‘Zararın neresinden dönülse kardır’ deyip iş işten geçmeden bu muhteşem doğamızın, yaylalarımızın, mesire alanlarımızın, mağaralarımızın, derelerimizin, turizm alanlarımızın doğal görüntüsünü bozmamalıyız.

Haddinden fazla yapılaşmaya izin vermeden turizme yönelik çalışmalar yapılmalı.

İnşallah Pileki Park’ın sonu da Vali Ceber’in söylediği gibi Ayder, Fırtına Vadisi, Uzungöl veya diğer turizm destinasyonlarının akıbeti gibi olmaz.

Artık bu ülkenin yap-yık modeline tahammülü yok. Ekonomik olarak zor günler geçirdiğimiz şu günlerde israfa tahammülümüz kalmadı.

Bu yüzden her kim yaylaların, turizm alanlarının doğal görüntüsünü bozacak şekilde şahsi menfaati için yapılar yapmaya kalkışırsa şehrine, ülkesine ihanet eder. Hangi yetkili de bu tür yapıların yapılmasına göz yumacaksa onlar da keza ülkelerine ihanet edecektir. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap