SON DAKİKA
SON DAKİKA


MHP Rize’de işler karışık!
13.04.2021

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Rize’deki 3 kalesinden biri olan Derepazarı’nda taşlar yerinden oynuyor.  31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde MHP Derepazarı’nda belediye başkanı seçilen Sayın Selim Metin flaş bir karar alarak partisinden istifa edeceğini söyledi.

Metin, henüz belki net bir karar vermedi ancak istifa isteğinde kararlı gibi görünüyor. Lakin Başkan Metin’e bu konuyu sorduğumuzda ses tonundan kararlılığı da anlaşılıyor gibiydi.  Genel Merkez ile görüştükten sonra kararını net şekilde açıklayacağını söyledi Sayın Metin.  Peki ama durduk yere Metin’i partisinden istifayı götüren süreç neydi?

Kamuoyu bunu merak ediyor. Biz de Metin’e neden partisinden istifa edeceğini sorduk. Başkan biraz bu soru karşısında ketum olsa da partisiyle sıkıntı yaşadığını açıkça ifade etti.  Verdiği cevap bu kadar.

Buradan da ortaya çıkan sonuç şu ki Sayın Metin, ya MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan ile ya yönetim kurulu üyeleri ile ya da ilçe teşkilatı ile sorun yaşamış.

Bunun başka bir izahı yok. Kısacası köprüler atılmış durumda.

İl Başkanı Alkan ise şimdilik sessizliğini koruyor.

Başkan Metin, genel merkez ile görüşme gerçekleştirdikten sonra nasıl bir karar ortaya çıkacak bekleyip göreceğiz.

Birçok kişi şunu merak ediyor. Bu istifa sonrasında Rize’de Cumhur İttifakı zarar görür mü diye. Ancak bu tamamen parti içi bir mesele. Cumhur İttifakı ile uzaktan yakından ilgisi yok.  Zaten Derepazarı’nda ittifak yapılmadı, ittifak yapılan Rize, Güneysu ve Fındıklı idi.   Ancak ittifak zarar görmese de parti zarar görebilir. Bundan önce MHP Rize İl Başkanlığı, Ardeşen’de il genel meclis üyesini görevden almıştı. İç çekişmeler, MHP’ye Rize’de kan kaybettirebilir.

Kamuoyunca asıl merak edilen konu ise Sayın Metin, genel merkez ile görüşüp MHP’den istifa ederse AK Parti’ye mi farklı bir partiye mi geçiş yapacak yoksa bağımsız olarak mı görevine devam edecek.  Rize’de şu anda asıl konuşulan konu bu. Hepimiz biliyoruz ki siyasette dün yoktur.

Ayrıca unutulmamalı ki 1994-1999 yılları arasında Doğru Yol Partisi'nden (DYP) Derepazarı’nda belediye başkanı seçilen Selim Metin, 2019 yerel seçimlerinde MHP’den aday olup belediye başkanlığını kazandı.

Bu yüzden siyaset arenasında yarın ne olacağı hiç belli olmaz.  Bekleyip göreceğiz.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap