SON DAKİKA
SON DAKİKA


Meclis Üyeleri Nerede?
18.02.2020

Rize Belediye Meclisi’nde toplam 31 belediye meclis üyesi var.

Bunlardan 28’i AK Parti meclis üyesi, 2’si MHP’li meclis üyesi 1’i ise CHP’li meclis üyesi.

AK Partili meclis üyeleri kamuoyu önünde kentin sorunlarını dile getiremeyeceği için MHP’li meclis üyeleri ve CHP’li meclis üyesine büyük iş düşüyor.

Gönül isterdi ki AK Partili meclis üyeleri de parti rozetini bir kenara bırakıp kentin sorunlarını, eksikliklerini her platformda dile getirebilselerdi fakat ne yazık ki bunu görebilmek neredeyse imkansız.

Yani AK Partili meclis üyeleri sessizliği büründüklerinden bari MHP’li meclis üyeleri ile ve CHP’li meclis üyesi elini taşın altına koysa…

Ancak ne yazık ki bugüne kadar muhalefetin meclis üyelerinin bu konuda çok da elini taşın altına koyduklarına şahit olmadığımızı gözlemlemekteyiz.

Kentin eksikliklerinin dile getirilmesi noktasında ne bir söylemlerine şahit olduk ne de çözüm önerilerini gördük.

Elbette Rize’de hayata geçirilen yatırımlar takdir edilmesi gerektiği gibi eksikliklerin sorunların da  çözüm önerileriyle birlikte gündeme taşınması gerekiyor.

Bunun içinde meclis üyelerinin elini daha fazla taşın altına koymalı.

Eğer gerekli insiyatifi almayıp yapıcı söylemlerle şehrin sorunlarına ve eksikliklerine parmak basmayıp şehrin yöneticilerine yardımcı olmazlarsa kaybeden Rize olur.

Kentte bazı işler eksik kaldığı gibi yanlış yapılmış olur kanaatindeyim.

Bu konuya sadece bir örnek verip konuyu kapatmak isterim.

İşte yeni yapılan Meydan Parkı’nın hali ortada. Hiçbir albenisi, cazibesi yok.

Kentte yaşayanların büyük bir çoğunluğu bu yatırımdan hiç memnun değil.

O yüzden kentte yanlış yapılan işlerde uyarıcı önerilerde bulunulmalı.

ÇOK GEÇ OLMADAN TEDBİR ŞART

Ardeşen-Çamlıhemşin karayolunda yani turizmin gözbebeği olan Ayder Yaylasına ulaşımı sağlayan yolda iki ayrı noktada heyelan meydana geldi.

Çok şükür ki heyelan esnasında yoldan araç gitmediği için ölen ya da yaralanan olmadı.

Türkiye’den ve dünyanın birçok ülkesinden turistin akın ettiği turizm merkezi Ayder’de ulaşımı sağlayan karayolunda gerekli tedbirlerin alınması gerekmez mi?

Ülkemizin en fazla yağış alan ili olan Rize’de yaz aylarında da aşırı yağıştan dolayı Ayder Yaylası yolunda heyelan olmamasını kim garanti edebilir ki…

Bırakın trafiğin aksamasını yüzlerce turistin can güvenliği tehlike altında olabilir.

Bu yüzden acizane önerimiz şu ki uzman ekibin görüşü doğrultusunda Ardeşen-Çamlıhemşin karayolunun riskli bölgelerinde gerekli tedbirler alınmalıdır.

En azındanbiristinat duvarı yapılamaz mı?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap