SON DAKİKA
SON DAKİKA


Lojistik üs hayal mi?
30.03.2021

 
İyidere Lojistik Merkez projesi hem Rize hem de bölge için son derece önemli bir proje.

Çalışmalar devam ediyor etmesine de açıkçası Rize’nin önde gelen meslek odalarından, sivil toplum kuruluşlarından ses seda çıkmıyor. Hala hiç kimse lojistik merkez projesi adı altında orada ne yapılacağını tam olarak bilmiyor.

Bir planlama yapılıp yapılmadığı konusunda kimsenin bir fikri yok.

Sivil toplum kuruluş temsilcilerine zaman zaman lojistik merkezi soruyoruz.

Onların da orada ne yapılacağı konusunda bir fikirleri yok.

Açıkçası durum içler acısı yani.

Devlet önemli bir yatırımı hayata geçiriyor ama Rize’nin kanaat önderleri, meslek odaları mega projeyle ilgili bir çalışma içerisinde değiller.

Şu anda görünen bu.

Sanırım lojistik merkez ile ilgili tüm planlamayı devletin yapmasını bekliyorlar.  Rize’nin idarecileri, meslek odaları lojistik merkezle ilgili bir çalışma yapıp Ankara’ya sunmadıktan sonra bu bekleyiş nafiledir.

Açıkçası bu vurdumduymazlık devam ettiği sürece lojistik üs üzerinden ulusal ve uluslararası lojistik devlerinin bölgeye çekilmesi, binlerce kişinin istihdam edilmesi, Asya’ya, Kafkaslara, Rusya’ya, Çin’e, Doğu’ya

sevkiyat yapılması da hayalden öteye geçmez.

Bu yüzden şimdiden tezi yok Rize’nin tüm idarecileri, önde gelen meslek odaları çalışma yapmalıdır, aksi takdirde orada lojistik yerine kocaman bir liman yapılmış olur. Unutulmamalı ki bundan 8-9 yıl önce Trabzon ve Rize arasında lojistik merkez kavgası yapılmıştı.  Rize kanadı daha baskın çıkmış projeyi İyidere’ye kaydırmıştı.

Gelin görün ki zamanında çekişme içerisine girilen dev projeyle ilgili şimdi hiç kimseden ses çıkmıyor.  Kimsenin dertlendiği de yok. Bakın, eğer milyonlarca liralar harcanarak yapılacak olan proje lojistik özelliğini

kaybedip liman hüviyetinde kalırsa bu ayıp da Rize’ye yeter.

Bu yüzden iş işten geçmeden tez zamanda başta Rize Ticaret Sanayi Odası olmak üzere Rize Ticaret Borsası, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Rize’nin tüm kanaat önderleri her şeyi devletten beklemeden harıl

harıl çalışma içerisine girmeli, proje hazırlayıp Ankara’ya sunmalılar.

Sunmalılar ki orası liman özelliğinden çıkarılıp lojistik üs kimliğine kavuşturulsun.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap