SON DAKİKA
SON DAKİKA


Liyakat istiyoruz
16.03.2021

Son yıllarda dilimize doladığımız bir kelime var: Liyakat. Özellikle kamuda, devlet dairelerinde liyakatli insanların göreve getirilmesi konusunda sözde herkes hemfikir.

Kimle konuşsanız, sohbet etseniz “İşler ehline teslim edilmeli” yönünde fikir beyan ediyor. Ancak söylemle, verilen kararların bazen çelişkili olduğuna şahit olabiliyoruz. Hak edenin hak ettiği yere gelememesinden ötürü bu millet çok çekti.

Eğer birilerinin adamı iseniz, işi bilip bilmemeniz, gerekli bilgi birikime, tecrübeye sahip olup olmamanız çok da önemli değil. Hele siyasi ayağınız da güçlü ise istediğiniz göreve getirebiliyorsunuz.

Kamuda idareciler kendi güvendikleri, inandıkları kişilerle çalışmak isteyebilirler.

Bu gayet normal. Ancak liyakat esasına göre bu olmalı.

Fakat, sırf kendi adamı diye hiçbir şey bilmeyen, tecrübesi olmayan, devlet ve milletin menfaatinden çok kendi menfaatini düşünen, tek derdi koltuk olan birilerini de milletin başına bela etmek büyük vebaldir.

Liyakatsiz kişilerin göreve getirilmesi ile birlikte işler bazı kamu kurumlarında rayından çıkıyor.

Şimdi de bölgemizin en önemli kuruluşlarından biri olan Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde (ÇAYKUR) aynı hata yapılmaya çalışılıyor.

ÇAYKUR genel müdür yardımcılığı için şu sıralar ÇAYKUR çalkalanıyor. Ayrıca Rize, Trabzon ve Giresun gibi illerde de lobi faaliyetleri başladı bile. Tutturmuşlar ‘Rize’den değil, Trabzon’dan olsun’ veya ‘Trabzon’dan değil Rize’den olsun’ diye. Hakikaten inanılır gibi değil. Ne koltuk sevdasıymış!  Artık bir kendimize gelelim. Bırakalım bu boş işleri.

Genel müdür yardımcılığına hangi ilden atanacağına dert edinmeyi bırakın, ÇAYKUR gibi çok önemli bir kurumda liyakati esas alın. Liyakatli olsun, isterse ülkemizin farklı bir ilinden olsun. Ne önemi var?

Belki farkında olmadan mikro milliyetçilik yapanlar hakikaten gülünç duruma düşüyor. Yok efendim siyasetçiler, bürokratlar ne iş yapar yönünde söylemler almış başını gidiyor…

Biz de buradan ilgili karar verici yöneticilerimize sesleniyoruz.

Kamu menfaati için lütfen adam kayırmayı bırakın, kim hak ediyorsa, kim çayı iyi biliyorsa, kim hem devleti hem de üreticinin çıkarlarını düşünüyorsa ve kim ÇAYKUR’un yükünü hafifletmeye yardımcı olacaksa lütfen o kişiyi genel müdür yardımcısı yapın.

Artık liyakatten başka bir şey istemiyoruz.

İşin ehli olmayanlar göreve getirilecekse o koltuklar boş kalsın çok daha iyidir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap