SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kurunun yanında yaş da yanmamalı
2.05.2020

Çayın başkenti olan başta Rize olmak üzere Artvin, Trabzon ve Giresun’a büyükşehirlerdeki çay üreticilerinin gelişlerine izin verilmemişti.

Bu karar çok fazla tartışıldı hala tartışılmaya devam ediyor; daha da çok tartışılacak gibi.

Şimdi ise koronavirüs tedbirleri kapsamında çevre illerden yarıcıların ve gündelikçilerin gelmesine izin verilmesine karar verildi.

Bu karar, bir anlamda çay müstahsillerini memnun etmiş olsa da büyükşehir illerindeki çay müstahsilini ise memnun etmedi.

Yani koronavirüs tedbirleri kapsamında kendisine izin verilmeyen vatandaşlar, çevre illerdeki yarıcılara ve gündelikçilere ne tür bir işlem uygulanıyorsa kendilerine de aynı işlemin uygulanarak izin verilmesini istiyorlar.

İşte bu noktada il dışında kalan vatandaşlara hak vermemek elde değil.

Madem ki yarıcılara ve gündelikçiler teste tabi tutulup gelişlerine izin verilebiliyor neden büyükşehirlerde gelen vatandaşlarımıza da aynı işlemler uygulanmasın ki.

Onlara da sağlık taraması yapıp test ettikten sonra virüs tehdidi oluşturmayanların illere girişlerine izin verilebilirdi.

Ayrıca geldikten sonra da sıkı bir şekilde 14 gün karantina altına da alınabilirlerdi.

Ancak olmadı.

Yaş çay sezonuna sayılı günler kala bundan sonra çay müstahsilini sevindiren bir karar alınabilir mi?

Şu aşamada bu çok zor bir ihtimal olarak görünüyor.

Fakat yine de büyükşehirdeki vatandaşlar, kendilerine de izin verilmesi için umutlu bir şekilde bekleyişlerini sürdürüyorlar.

Belki bazı duyarsız vatandaşlar, koronavirüs olduklarını bile bile kaçak yollardan Giresun’a, Trabzon’a, Rize’ye ve Artvin’e giriş yapmaya kalkışmasalardı, idarecilerimiz böylesine bir yasak kararı almayacaktı.

Biraz da sağduyudan yoksunluk ve duyarsızlık yöneticilerimizi bu yasak kararını almaya itti.

Ancak yine de ‘kurunun yanında yaş yanmamalı.’ Gerekli sağlık taraması yapılıp 14 günlük karantina da uygulandıktan sonra büyükşehirlerdeki vatandaşlarımızın bölgeye gelmelerine izin verilebilir kanaatindeyim.

Yoksa bölgemizdeki tonlarca çay dalında kalacak gibi görünüyor. Hele ki gençlerimiz tembellik yapıp çaylığa girmeye yanaşmayınca bu kaçınılmaz gibi.

İnşallah yanılan da biz oluruz.


ONLAR ELLERİ ÖPÜLESİ DOKTORLARIMIZ


Koronavirüs salgınında kahramanlık destanını adeta yeniden yazan sağlık çalışanlarımıza ek ödeme ücreti verilmesine karar verilmişti.

Herkes alkışlamıştı.

Ancak hastanede çalışan temizlikçi personelimiz, güvenlikçiler ve diğer memurlar bu haktan mahrum bırakılmıştı.

Gönül isterdi ki devletimiz tüm personele karınca kararınca destek versin ama olmadı.

Rize Devlet Hastanesi’nde çalışan doktorlarımız bir kez daha kahramanlık yaparak yeniden gönülleri fethettiler, birlik beraberliğin en güzel örneğini sergilediler. Aralarında topladıkları 60 bin lirayı temizlik personeline dağıttılar.

Elleri öpülesi tüm doktorlarımıza teşekkür ediyoruz.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap