SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kanunun çıkmasını istemeyenler mi var?
23.03.2021

Daha çay sezonu başlamadan yüksek gübre fiyatları çay üreticisine ilk darbeyi vurdu. Müstahsil ne kadar sesini duyurmaya çalışsa da nafile. Haklarını savunacak doğru düzgün bir kurum da yok.

Ziraat odaları ne iş yapar diyenler var belki.

Onların da basın açıklaması yapmaktan başka bir şey yaptıkları yok. Tarım Bakanlığına, Ankara’ya üreticilerin mağduriyetini, şikayetlerini, dertlerini iletemedikten sonra o basın açıklamalarının çok da bir anlamı kalmıyor.

Zaten ziraat odaları tam manasıyla elini taşın altına koysaydı, üreticilerin sıkıntıları bir nebze de olsa hafiflerdi.

Neyse olan oldu; gelelim asıl konuya.

Çayın paydaşları özellikle üreticiler çay kanunu çıkartılması konusunda bu yıl biraz umutluydu.

Şöyle ki Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanlığı’nın girişimleri ile Rize’de bir taslak hazırlandı; bu taslak ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne teslim edildi.  Üniversiteden geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamada taslağın şekillenmesinde son aşamaya gelindiği vurgulanmıştı.

Ardından çayın tüm paydaşları, siyasiler ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile bir toplantı yapılarak görüşleri alınacaktı.

Gelinen noktada kimsede bir ses yok, o toplantıda yapılmadı.  Kanunun bu sezona yetişmesi için beklentiler de boşa çıkacak gibi görünüyor.  Bir kanunun yıllardan beri neden çıkarılamaz?  Sanki kanunun özellikle çıkmasını istemeyenler, savsaklayanlar, engel koymaya çalışanlar var gibi.

Bunun bir açıklaması yok ki.

Üniversite, hazırlanan taslak ile ilgili aylardan beri çalışmalarını sürdürmesine rağmen neden işler bu kadar ağır ilerliyor? Kimse dünyayı kurtarmıyor, altı üstü bir taslak hazırlanıyor.

Bu taslağın çoktan Meclis’e sunulması gerekirdi. Ancak bu yıl da umutlar başka bahara kaldı gibi.

Dedik ya sanki birileri kapalı kapılar arkasında üreticiyi rahat ettirecek bu kanunun çıkmasına itiraz ediyor. Yoksa aylardan beri üzerinde çalışılan bir kanun neden çıkarılamasın?

Kimse kimseyi kandırmasın, bu işin olmasını istemeyenler ya şahsi menfaatlerini düşünen bazı özel sektör temsilcileri ya da bunu siyasi malzeme haline dönüştüren siyasetçiler.

Bu kanun meselesi yılların hikayesi, yeni bir şey değil.  Artık her yıl insanlara umut dağıtmayı bırakın, gereğini yapın.

Lütfen çay kanunu siyasi malzeme olmaktan çıkartın.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap