SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hesaplaşma değil çözüm zamanı
3.04.2020

Ülke olarak koronavirüs illetinin üstesinden gelmek için sağlık uzmanlarımızın tavsiyelerine harfiyen uymamızın yanı sıra millet olarak birlik beraberlik içerisinde hareket etmemiz son derece önemli. Boş lakırdı, anlamsız muhalefetin yerine çözüm odaklı öneriler sunmakta fayda var. Bazen ekranlarda, gazetelerde ve sosyal medyada öyle söylemlerle karşılaşıyoruz ki hayret etmemek elde değil. Ayrıca bazı siyasilerin yaklaşımları ise pes dedirten cinsten. Şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası eleştiriliyor. En çok yapılan yorumlardan bir tanesi de “Dünyadaki diğer ülkeler, zor günleri atlatabilmek için vatandaşlarına para aktarırken biz ise vatandaştan para topluyoruz” şeklinde karşımıza çıkıyor.

 

Böylesine zor bir dönemden geçerken çözüm odaklı düşünmekte ve birlikte hareket etmekte fayda var. Gönül isterdi ki bizim ülkemizin hazinesi de yeterli seviyede olsun. Ama değil, o zaman ne yapmalı; kriz zamanlarında hızlı ve faydalı kararlar almak şart. Sayın Erdoğan’ın başlatmış olduğu kampanya ile birlikte başta kendisi olmak üzere milletvekilleri, iş insanları, sporcular maaşlarının belli bir bölümünü bağışladı.

 

Peki bunun neresi kötü?

 

Bu tür kriz ortamlarında birlikte hareket edemezsek ve ortamı sulandırmaya devam edersek kriz iyice derinleşir, felaket gelir kapıya dayanır. Şuanda siyasi hesaplaşmalardan ziyade çözüm odaklı hareket etmek gerekir. Muhalefet tarafından hesap sorulacaksa bu illetten kurtulduğumuz zaman hesap sorulur. Ama şuanda hesap zamanı değil, çözüm zamanı. Rizeli hemşehrimiz CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da kampanyayı eleştirenlerden. Sosyal medya hesabından tepki gösteren ve konuya başka taraflara çekmeye çalışan Sayın Bekaroğlu’na sormak gerekiyor. Peki koronavirüs ile ilgili çözüm önerileriniz var mı? Bu süreçte neler yapılmalı? Sayın Bekaroğlu, hesap sormakla birlikte keşke çözüm önerilerini de açıklasaydı daha iyi olurdu.

 

****

 

Şu unutulmamalı ki koskoca ülkenin sorumluluğunu omuzlarına yüklenen tüm sağlık çalışanlarına da böylesine kısır siyasi çekişmelerle büyük kötülük ediliyor. Artık sağlık çalışanlarımızdan da koronavirüsten dolayı hayatını kaybedenler oluyor. Bunlardan bir tanesi de Rizeli hemşehrimiz İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Güneysulu Cemil Taşçıoğlu. Taşçıoğlu’na ve hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum; mekanları cennet olsun.

 

Yiğit sağlık çalışanlarına bu süreçte yapılacak en büyük iyilik, koronavirüs belasından bir an önce kurtulmak için çözüm odaklı arayış içerisinde olmak, süreci hızlandırmaktır. Bunun içinde siyasi çekişme ve atışmalardan ziyade siyasetçilerimizin çözüm arayışı içerisinde olmaları hem sağlık çalışanları hem de vatandaşlar için büyük önem arz ediyor. Bu arada şunu da vurgulamadan geçemeyeceğim, vatandaş odaklı başlatılan 10 TL’lik bağış kampanyasına da tepki gösterenler var. Bakın hali vakti olanlar zaten bağış yapıyor, kimse kimsenin boğazına sarılmıyor, isteyen bağış yapar isteyen yapmaz. Bu kadar basit.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap