SON DAKİKA
SON DAKİKA


Her sene hocalar mı kötü?
17.02.2021
ÇAYKUR Rizespor’un altyapısından yetişen eski futbolcusu, bir dönem scout olarak da görev yapan eski teknik direktör Mehmet Ali Karaca, önemli açıklamalarda bulundu. Karaca, Rizespor’un transfer politikasını eleştirerek “Transfer edilen oyuncular bir bakıyorsunuz devre arasında yok. Her sene hocalar mı kötü? Neden her yıl transferlerde patlıyoruz?” diye sordu. Karaca, başarının yakalanması için iyi bir scout ekibinin kurulmasının ve istikrarın yakalanmasının elzem olduğuna dikkat çekti. 

REMY’NİN KALİTESİ TARTIŞILMAZ AMA...

LOİC REMY’NİN sakatlığı ile ilgili konuşan Karaca, “Bir futbolcu transfer edilmeden önce 2-3 yıllık istatistiğine bakılması lazım. Sakatlıktan veya ötürü mü yoksa hocası tarafından kesik yemiş, bunların iyi araştırılması gerekiyor. Remy’ye bakıyoruz. Oynadığı takımlarda her sene 1-2 ay oynamamış. Neden oynamamış diye bakıyoruz. Sakatlığından ötürü; kas sakatlığı, diz sakatlığı... Ama tabii ki Remy’nin futbolculuğuna kimse bir şey diyemez” dedi. 

MERİH’İ SPORTİG’DE İZLEMİŞTİM

TRABZONSPORLU Anthony Nwakaeme ve Beşiktaşlı Bernard Mensah’ı Rizespor’a önerdiğini kaydeden Karaca, şöyle devam etti: “Zamanında Carlos Ponck, Merih Demiral, Goiano, Bernard Mensah, Davidson, Anthony Nwakaeme gibi futbolcuları Çaykur Rizespor'a önerdik ama alınmadılar. Özellikle Merih, Sporting Lizbon’daki oynarken Tolunay hoca önermişti bana Rizespor için. Gidip izledik, önerdik ama alınmadı. Alanyaspor’da oynadı ve parladı.” 

SCOUT EKİBİ VE İSTİKRAR ŞART

BİR KULÜBÜN başarılı olması için iyi bir scout ekibinin olması gerektiğini vurgulayan Karaca, teknik direktör konusunda da Abdullah Avcı örneğini vererek istikrara dikkat çekti. Çaykur Rizespor’un başarılı olmasını yürekten istediğini dile getiren Karaca, sözlerini şöyle tamamladı: “Rizespor hepimizindir. İnşallah bu yıl Rizespor’un başına bir şey gelmeden ligi orta sıralarda bitirir. Tüm dileğimiz budur.”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap