SON DAKİKA
SON DAKİKA


Farklı skor aldatmasın
18.10.2020
Yeşil-Mavililer, Ankaragücü’nü 5-3 gibi bir skorla mağlup etse de bu sonuç kimseyi aldatmamalı. 
Karşılaşmanın ilk yarısında Rizesporlu oyuncular yaptıkları komik hatalarla skorun bir anda 2-0’a gelmesine neden oldu. Bunda Tomas hocanın da payı var elbette. 
Bana göre Melnjak’ı bu maçta oynatması büyük hataydı. Madem ki yorgun diye Braian Samudio’yu maç kadrosuna almıyorsun, yine maça bir gün kala Hırvat Milli Takımı’ndan yorgun dönen Dario Melnjak’ı neden oynatarak taraftarın önüne atıyorsun? Hem de elinde İsmail Köybaşı gibi tecrübeli bir isim varken. Nitekim ilk 2 gol de, Hırvat sol bekin hataları yüzünden geldi. 

Ayrıca bu karşılaşma bize bir kez daha gösterdi ki yeni transferlere rağmen Yeşil-Mavililerde savunma hattı maalesef oturmamış. Süper Lig’de mücadele eden takımın savunma hattı bu kadar basit goller yememeli. Kaldı ki Ankaragücü 10 kişi kalmasına rağmen ikinci yarıda da birkaç kez net gol pozisyonuna girdi. Tomas hocanın bu duruma acil çözüm üretmesi lazım. 
Emir de Meriah da kaliteli oyuncular ama bu maçta gördük ki hala uyum sorunu yaşıyorlar. Adam paylaşımı noktasında hata yaptılar.

Karşılaşmanın ilk yarısının son anlarında bir aralar Rizespor’un da transferdeki gözdesi olan Alper Potuk’un yaptığı itirazlar sonrası kırmızı kartla takımını yalnız bırakması, ikinci yarıda Yeşil-Mavililerin işini daha da kolaylaştırdı. Skoda’nın oyuna girmesiyle birlikte ilk yarıda yalnızları oynayan Remy de ileri uçta daha rahat pozisyona girmeye başladı.
Tomas hoca, Skoda ile birlikte Remy’i neden birlikte oynatmaz anlayabilmek mümkün değil. Bilindiği üzere Alanyaspor maçında da Çekyalı golcü ikinci yarıda oyuna girmiş ve Karadeniz ekibi rakip kalede çok daha rahat pozisyona girmişti. Skoda’nın Remy’e boş alan oluşturmasıyla birlikte de o maçta Fransız star, beraberlik golünü atmıştı.

Ankaragücü maçında da aynısı oldu. Skoda oyuna girer girmez, Rizespor üst üste gol pozisyonuna girdi. Remy de attığı gollerle yıldızlaştı. 
Bana göre Tomas hocanın oyunu tek forvet üzerine kurgulaması hem takıma hem de Remy’e yapılan büyük bir kötülük. Belki büyük takımlara karşı yapılan maçlarda olmasa bile diğer maçlarda artık Remy ve Skoda’nın birlikte oynaması Rizespor’un menfaatine olacaktır. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap