SON DAKİKA
SON DAKİKA


Eskilere takılıp kalmayalım
25.02.2020

Rize’de şehrin bazı idarecileri zaman zaman yapılan eleştirilerden dolayı alınganlık gösteriyor. ‘Rizemizde hiç mi güzel işler, yatırımlar yapılmadı’ diye. Elbette yapıldı, aksine iddia eden açıkçası nankörlük etmiş olur. Daha önce yazmıştık ama tekrar yazalım. Bazı eksiklikleri olsa da Ovit Tüneli hayata geçirilerek artık sürücüler kış aylarında rahatlıkla ulaşımını sağlayabiliyorlar. Hem sürücülerimiz hem biz projede emeği geçen herkese dua ediyor, teşekkürlerimizi iletiyoruz. Rize-Artvin Havalimanı hızlı bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Turizme büyük katkı verecek olan Havalimanı için tekrar teşekkürlerimizi iletiyoruz. Her ne kadar şehrin göbeğine yani yanlış bir alana inşa edilse de Alışveriş Merkezi için de teşekkür ediyoruz. Güney Çevre Yolunda ikinci etaba başlanmak üzere. Şimdi de Lojistik Merkez ile Şehir Hastanesi yatırım programına alındı. Çay Çarşısı Projesine yakında başlanılacak. Bunlar Rize için sevindirici gelişmeler. Ancak her zaman neredeyse tamamlanmak üzere olan Ovit Tüneli, Rize Artvin Havalimanı, AVM projeleri ile yatıp kalkamayız. Bu projeler bitmek üzere.

 

Artık şehrin daha da gelişmesi ve büyümesi için hep birlikte yeni hedeflerin peşinden koşmak gerek. Bunun için yapılması gerekenleri, eksikleri, şehrin sorunlarını gündeme taşıyanlar günah keçisi ilan edilmemeli. Sürekli ve her yıl hep aynı projeleri tekrar edip yapılması gereken işleri ve sorunları göz ardı edersek kaybeden Rize olur.

 

Bakın yeşilin memleketi Rize’nin merkezinde yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları çok az. Adeta beton şehri andırıyor, doğal güzellikleri ile meşhur olan Rizemiz. Sahilde dahi yeşili görebilmek imkansız. Şehre gelen her misafir, bu durumu sıkça dile getiriyor. Ayrıca yıllardır bir türlü çözülemeyen bir sorunu daha yetkililerimize hatırlatmak isteriz. Yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin şehre akın etmesi ile birlikte şehrin trafiği felç oluyor.

Bu konuda da maalesef henüz çözüm üretilebilmiş değil. Bu sorunlar ve eksiklikler uzayıp gidebilir. Demem o ki yapılan yatırımlar, hizmetler başımız üstüne ancak yapılması gerekenleri, eksiklikleri de yapıcı bir üslupla şehrimizin yöneticilerine hatırlatmak bizim görevimizdir. Ayrıca Rize’nin gelişmesini, büyümesini kendisine dert edinmiş, kent sevdalısı olan bazı Sivil Toplum Kuruluş temsilcilerinin de önerileri dikkate alınmalıdır diye düşünüyorum. İşte o zaman daha da gelişmiş bir Rize’de hep birlikte yaşayabiliriz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap