SON DAKİKA
SON DAKİKA


Demiryolu kayıkçı kavgasına dönüştü!
16.02.2021

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’ye gelmesi ile birlikte demir yolu yine bazı kesimler tarafından gündeme taşınmaya çalışılıyor. Kapalı kapılar arkasında Rize kanadından bir kesim Erzurum-Rize hattının yapılmasını söylüyor.

Kentin kanaat önderlerinin projeyi Sayın Erdoğan ile paylaştıkları konuşuluyor. Bu durum komşu il Trabzon’u da harekete geçirdi.  Trabzon kamuoyunda da bazıları Trabzon-Erzincan-Gümüşhane hattının hayata geçmesini savunuyor.

Bu konuda şehrin milletvekillerinin, meslek odalarının, sivil toplum kuruluş temsilcilerinin, siyasilerinin Sayın Erdoğan ile görüşme yapması gerektiği dillendiriliyor.

Artık bu demir yolu muhabbeti baymaya başladı.

Hele ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölge illerini her ziyarete gelişinde bunun temcit pilavı gibi gündeme taşınması artık projenin de ciddiyetini ortadan kaldırmaya başladı. Ayrıca bu projeyi bazıları gündeme taşırken mikro milliyetçilik yapması bölgeye de fazlasıyla zarar vermekte.

Bırakın bölgenin menfaatlerini, her iki güzide şehrimizin arasında gerginliğe neden oluyor. İyi de bunun kime ne faydası var ki? Rize de Trabzon da tüm iller de bizim. Rize’ye değil Trabzon’a yapılsın, Trabzon’a değil Rize’ye yapılsın. Neden böyle bir ayrıma gidilmek isteniyor ki? Bu anlamsız, gereksiz saçma rekabetin kime ne faydası olacak?

Böylesine devasa bir projeyi kayıkçı kavgasına dönüştürmenin mantığı ne olabilir? Varsa yoksa hiçbir faydası da olmasa illaki bize yapılsın mantığı ile hareket ediliyor. Bölgemizin kalkınmasını istiyorsak artık anlamsız rekabeti bir kenara bırakarak en faydalı projenin hayata geçirilmesi noktasında bölge illerimizin kanaat önderlerinin fikir birliğine varması gerekiyor. Bu konuda çalışma yapılmalı ve Ankara’da onun için mücadele verilmeli.

Ayrıştıkça, bölündükçe, mikro milliyetçilik yaptıkça hiçbiri hayata geçmiyor. Artık herkes bunun farkına varmalı.

Her kafadan bir ses çıktığı müddetçe daha çok uzun yıllar demir yolu projesini bekleriz. Rüyanın gerçeğe dönüşmesi için bakış açısını değiştirmek gerek. Birlik ve beraberlik şart.  Gönül ister ki hem Erzurum-Rize hem Trabzon-Erzincan-Gümüşhane hem de Samsun-Sarp demir yolu hattı yapılsın. Ancak gerçekçi olmak gerekirse şu andaki durumda bu imkansız.

Artık kısır çekişmeleri bir kenara bırakarak geçtiğimiz aylarda fizibilite çalışmasına başlanılan Samsun-Sarp Demir Yolu projesini her iki il de desteklemelidir.

Projenin hızlandırılmasına ön ayak olmalıdır.

Gereksiz yere rekabet ortamı oluşturanlara da bir sözümüz var: Bölgenin kalkınmasını, gelişmesini engelliyorsunuz. Bırakın artık bu kafayı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap