SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bahane değil hizmet üretenler
2.03.2021

 

Gazeteciliğin doğasında eleştiri vardır, bu doğrudur.

Ancak yapılan güzel işleri de alkışlamak, hizmeti yapanlara teşekkür etmek boynumuzun borcudur.

Kamu menfaati adına kim bir çivi çakıyorsa, proje üretiyorsa, ilçesinin eksikliklerini gideriyorsa, vatandaşa vadettiklerini tek tek hayata geçirmek için gecesini gündüzüne katıyorsa baş tacıdır.

Rize’de bir ilçe belediye başkanı var ki göreve geldiği günden beri sürekli sahada.

Makam koltuğunu terk etmiş, bir yandan vatandaşlarının dertlerini, taleplerini dinlerken bir yandan da projelerin takibini yapmak için sahaya iniyor.

Yatırımlara ödenek bulmak için Ankara ile ilçesi arasında mekik dokuyor.

Yerel seçimlerin üzerinden geçen 2 yılın ardından Rize’de bir ilçe belediye başkanı dikkatimizi çekiyor.

Sadece bizim değil, vatandaşların da dilinde o belediye başkanı.

O belediye başkanı İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete. Genç, dinamik ve hizmet aşkıyla dopdolu.

Sayın Mete, 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde bahane yerine icraat yaptı, kısıtlı imkanlara rağmen hizmet üretti. Planladığı projeler için ilk adımları attı.

Gelin kısaca bir bakalım Sayın Mete neler yaptı.

İlk icraatlarından biri ilçede dolmuşçu esnafı ile anlaşarak eskiyen dolmuşları yenileyerek onların yerine son model, daha konforlu 16 otobüsü ilçeye kazandırması oldu. Ayrıca 37 otobüs durağını halkın hizmetine açtı. 

Vatandaşların şikayeti ve talebi üzerine karanlığa gömülmüş bazı mahalle ve sokaklarda aydınlatma çalışmalarını tamamladı.

İlçe adına en önemli projelerden biri olan otogar projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulmuş, yeri hazır, ödenek çıktığı an yapımına başlanacak.

İlçenin altyapısı yenileniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediyenin ortaklaşa yürüttüğü proje ile birlikte 9 mahallede atık su, yağmur suları ve içme suyu projeleri tamamlanmak üzere.

İlçenin sahilinde inşa edilen sosyal tesis projesinin yüzde 70’inden fazlası tamamlandı. Pandemi koşullarından ötürü tamamlanması aksadı belki ancak kısa zaman içerisinde bitirilecek.

Bir belediye düşünün ki araç parkı dahi yok. Sayın Mete, belediye araç parkı için çalışmaları başlattı, yarıdan fazlası tamamlandı. Yeni belediye binası hizmete girdiğinde araç parkı kullanıma hazır olacak. Mahallelerde doğalgaza kavuşuyor. Bazı konutlara ve işyerlerine gaz ulaştı. Adım adım ilerlemeye devam ediyor.

Her mahalleye park ve bahçe kazandırmak için de çalışmalar sürüyor. Hazar ve Sarayköy mahallelerinde çalışmalar tamamlandı.

Vatandaşların köy ve mahalle yollarındaki betonlama, asfaltlama talepleri belli bir program dahilinde yerine getiriliyor. İstinat duvarı çalışmaları da sürüyor. Elbette burada çalışmalar Rize İl Özel İdaresi ile birlikte yürütülüyor. Daha ne olsun!

Projeler sürüp gider, ancak biz en önemlilerini sıralamaya çalıştık. Hele bir de İyidere Lojistik Merkezi doğru bir planlama hayata geçirildiğinde siz bir de İyidere’yi o zaman görün.

Vatandaşa verdikleri sözlerini unutan idarecilere, belediye başkanlarına örnek olsun diye anlattık bunları. Yukarıda da söylediğimiz gibi kim vatandaşa samimi şekilde hizmet ediyorsa ona destek olmak boynumuzun borcudur.

 

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap