SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ayrımcılık yapılmasın
27.03.2020

Koronavirüs salgını, ülkemizde yayılmaya devam ediyor. Vaka sayısı ve ölüm oranları artarken başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere ülkemizin tüm kurumları bu bela ile mücadele konusunda tedbirleri en üst seviyeye çıkarmış durumda. Ve sağlık kahramanlarımız, çoluğundan çocuğundan uzak kalarak, kendi sağlıklarını da riske ederek gecelerini gündüze katıp mücadele ediyorlar. Ne yaparsak yapalım haklarını bir türlü ödeyemeyiz. Bizim vatandaş olarak yapacağımız en büyük iyilik tüm duyarlı ve bilinçli insanların yaptığı gibi mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamak, evde kalmaktır.

 

Bu arada şunu da vurgulamadan geçemeyeceğim. Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca, sağlık personellerinin ek ödemelerinin 3 aylık zaman diliminde, tavan yüzde 100 oranında olacağını müjdelemişti. Ancak hastanelerde memur, VHKİ, şoför, güvenlik görevlisi ve temizlikçi kadrolarında çalışanlara ek ödeme yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor; bu durum henüz netlik kazanmadı. Şu unutulmamalı ki doktorlar ve hemşehrilerimiz kadar hastanede tüm çalışan emekçi insanlar da risk altında. Onlar da fedakar bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Bir ayrım yapılmasının yanlış olacağı kanaatindeyim. Devletimizin, imkanlar doğrultusunda tüm personele bir güzellik yapmasını temenni ediyorum.

 

RİZE ÖRNEK OLUYOR

 

Koronavirüs ile ilgili üzücü haberleri her gün takip ediyoruz. Ben Rize’den bazı güzel gelişmeleri de siz değerli okuyucularımızla paylaşmak istiyorum. Ülkemizin bazı illerinde bazı çürük elmalar çıkmış olsa da Rize’de çok güzel ve örnek işler yapılıyor. Mesela geçtiğimiz günlerde bir fırın işletmecisi sağlık çalışanlarından ücret alınmayacağını açıkladı. Hemen ardından Ardeşen’de taksiciler ve kent merkezindeki Rize Şehir İçi Minibüsleri Kooperatifi de aldığı karar ile sağlık çalışanlarını ücretsiz taşınacağını açıkladı.

 

Bunlar içimizi ısıtan gelişmeler. İşte bu güzel işler her ne kadar birkaç kendini bilmez, hadsiz kişiler çıkmış olsa da hangi siyasi görüşten olursa olsun bizim milletimiz böylesine zor günlerde kenetlenmesini bilir. İnanıyorum ki ülkemizin tüm illerinde böyle güzel işler yapılıyordur. Bu arada koronavirüse önlem noktasında Rize’de başta tüm sağlık personeli olmak üzere Valilik, polis ve jandarma ekipleri tedbirlerini en üst düzeye çıkardılar.

 

Banka ve ATM önlerinde sosyal mesafe korunması için polis ekipleri denetim gerçekleştiriyor. Ayrıca Rize Valiliği kentin giriş ve çıkışlarında koronavirüs riskini en aza indirmek için "Varış Kontrol Belgesi" uygulaması başlattı. Başta şehirlerarası otobüs firmaları olmak üzere yolcu taşıyan araçlar kontrol noktalarında durduruluyor; sağlık personeli vatandaşlara sağlık taraması yapıyor, şüpheli görülen kişileri sağlık kuruluşuna sevk ediliyor. Rize, bu uygulamaları ile örnek oluyor, bu uygulamaların tüm illerimizde de uygulanmasını temenni ediyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap