SON DAKİKA
SON DAKİKA


50 yıllık hayal gerçek olur mu?
14.01.2022

Rize’de son yıllarda önemli yatırımlar hayata geçirildi.  Bu yatırımların en önemlilerinden bazıları Ovit Tüneli, yeri tartışılsa da Şimal Alışveriş Merkezi, birkaç ay içinde tamamlanacak olan Rize-Artvin Havalimanı.  Bu projeler, Rize’nin gelişmesine ve kalkınmasına katkı verecek projeler. Elbette yatırımlar bunlarla sınırlı değil.

Rize merkezde belediye bloklarının kentsel dönüşüm projesi devam ediyor.  İyidere’de Lojistik Liman projesinde çalışmalar gece gündüz sürüyor. Gündoğdu’da Şehir Hastanesi projesi için de yakında dolgu çalışmaları başlar.  Şehir Hastanesi projesi için de ayrı bir parantez açmak isterim. Şehir Hastanesinin denizin doldurularak değil de içeride uygun bir alanda yapılması gerektiğini savunanlardanım.

Hem şehir rahatlamış olur hem sahillerimizi yok etmemiş oluruz hem de kent güneye doğru büyür ve gelişir. Ancak ısrarla yine deniz doldurularak bu yatırım Rize’ye kazandırılmak isteniyor. Rize’nin dinamiklerinin var bir bildikleri herhalde. Her neyse… Asıl meseleye gelecek olursak, şu sıralar Rize’de Ardeşen-Yusufeli bağlantı yolu konuşulmaya başlandı.

İlgili bakanlıklar tarafından söz konusu proje ile ilgili yer tespiti, etüt, sondaj ve projelendirme çalışmaları tamamlandı. Projede 3 tünel ile 8 viyadüğün yapılması planlanıyor. Eğer proje hayata geçirilirse Rize-Artvin Havalimanı’nın önemi katbekat artacak.

Havalimanının yolcu sayısı daha da artacak.

Rize Artvin ve Erzurum’a en kısa yoldan bağlanacak.  Ayrıca turizme de katkı verecek. Bu projeyle ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor.

Rize-Artvin Havalimanı’nın önümüzdeki aylarda hizmete açılmasıyla birlikte Rize’nin idarecileri projenin yatırım planına alınması için Ankara’da temaslarını sürdürüyor. Ayrıca Tunca Belde Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz de Yusufeli Kaymakamı Hüseyin Kaptan, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ile birlikte projeyi detaylıca masaya yatırdılar.

Şu anda herkes projenin bir an önce yatırım programına alınması için el birliği ile büyük bir çalışma içerisinde.  Eğer bu proje de gerçekleşirse Rize hakikaten gelişim ve büyüme açısından çok büyük bir ivme yakalamış olur.

Bakalım 50 yıllık hayal gerçeğe dönüşecek mi, bekleyip göreceğiz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap