SON DAKİKA
SON DAKİKA


Edep
21.04.2024

Yazdıklarım çoğunlukla yaşadıklarımdır, hatta gördüklerimdir. Kimseyle alıp veremediğim yok, husumetim de yok. Yazdıklarım olay olsun, gündem olsun diye bir derdim de yok. Ama yazdıklarım, her kesimden insan için bir ibret, mesaj ya da hoş bir sedadır.

Birtakım makamlardan kimler geldi, kimler geçti.  O makamlardan ayrılanlar, geride bıraktıklarıyla ya çok konuşuldu ya da unutuldu. Eğer bu makam sahiplerinin, geride bıraktığı bir saygınlığı var ise,  işte o “baki” kalıyor ve unutulmayan oluyorsunuz.

Ahlaklı bir yönetime sahip olmak için, bir dönem temiz toplum tartışmasını yaşadık. Rahmetli Gün Sazak “Temiz ve ahlaklı toplum yönetimi” için çok mücadele vermiştir.

İşte tamda bu görüşten hareketle, milletin menfaatini düşünen ve temiz topluma giden yolda, ahlaklı yönetimin gerektiğini savunanlar, iş kendi makamlarına gelince, başka oluyor. O zaman nerede temiz siyaset diye sormadan, edemiyorum işte!

Bugün yine bir kadına yapılan haksızlığı yazacağım, konu Şeyma Döğücü. Kendisi bir önceki dönem Sancaktepe Belediye Başkanlığı yaptı. Başarılı ya da başarısız olması, konum değil. Üstelik kendisine de çok kızgınım. Siyasi sebeplerle, bana randevu vermeyen bir belediye başkanıdır kendisi. Hoş aynı davranış biçimini 2019 yılında, Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiş kişiden de görmüş ve yaşamış bir siyasetçi aynı zamanda gazeteciyim. Benden değilsin politikası sağcısı, solcusu, dincisi, laik olanı, liberalinin ortak noktasıdır.  Komik değil mi?

Oysa hep şuna inanırım. Çağdaş Türkiye’nin güvencesi özgür, donanımlı ve taraf olmayan bürokratlar ve siyasetçilerle sağlanabilir. Ama hikâye hep aynı, bendensin, değilsin.

Yaşamımızda en çok yaptığımız hata nedir diye sorsam, ne dersiniz? Bence yanlış yapmaktır.

Bakıyorum da ne çok yanlış yapmışım ve yapmaya da devam ediyorum. Sizler de öyle.

En çok bu yanlış hikayesini ise çoğunlukla siyasetçiler ve birtakım gazeteciler yapıyor.

Bugün beyaz, yarın siyah oluveriyor. Bugün güzel, yarın çirkin, bugün gül yarın diken oluyor, bugün oğlum olan, yarın başka bir şey oluveriyor ve daha nice külah değişimleri.

Şeyma Döğücü’nün Sancaktepe Belediye binasında, lüks bir makam odası bulunduğu ve içerisinde jakuzi olduğu iddialarını yaklaşık bir haftadır okuyoruz ya da izliyoruz. Bu olayı ortaya atan gazeteciyle ilgili hukuki işlem başlatılacağı söylenince, özür dilemeler vs geldi ardından. İnsanlara çamur atmak, insanların itibarı ile oynamak, insanlar hakkında farklı düşünceler yaratmak ve daha nice çirkinlik hepsi temiz olmayan toplum, temiz olmayan medya ve temiz olmayan siyasetin sonuçlarıdır. Bundan beş yıl sonra kimlerin evleri, odaları, arabaları ile ilgili haberler yazılacak kim bilir!

O zaman gündem kimse, o parlayacak, o parlatılacak.

Unutmadan bir kadın olarak, bir kadına yapılan bu çirkin hakareti, şiddetle kınıyorum. Altı kişilik jakuzi yazmanızda ki ve algınızda ki terbiyesizliğinizi ise sizi havale ediyorum. Biraz edep.

Ülkemize özgü hoyratça altüst edilen değerler ve taraflı bakış açıları, hep var oldu maalesef.

Her şeyin “duyar” kısmını kapatıp, “afişe” kısmını gözler önüne serenler, sadece kendi markalarının peşinde olup, vatan, millet kısmını, yine sadece diliyle zikredenlerdir. Rolünü oynayacağı sürede, kazanmanın dayanılmaz huzuru ve göstergesi ile göz önünde olanlardır onlar. Artık hep onlar gösterilir. Hep onlar gözükür. Ta ki menfaat dediğimiz o manevra, başka yerlerde çıkara dönüşene kadar.

İkili oyunlar çocukluğumuzdan beri oynadığımız oyunlardır. Ama ikili oynamak, işte işin temiz olmayan tarafı oluyor.  Yüzüne gülüp arkandan kuyu kazmaktır ikili olma hali. Ve daha da kötüsü her iki tarafı idare edebilmektir. Önce AKP belediyelerini allayıp pulladınız, şimdilerde ise CHP belediyelerini.

Belediyelerin borçlarını, yapamadıkları hizmetleri, vaatlerin havada asılı kaldığını yazın, çizin ama Jakuzi, daha göreve başlamadan kayyum atama ve daha nice komedi ile gündem saptırmak inanın artık insanları meraktan çok, rahatsız eder oldu.

Unutmayın! Karınlarını doyuran aslanların, şişkinliklerinin geçmesi çok zaman almıyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap