SON DAKİKA
SON DAKİKA


Virüs insanlığa bir uyarı
23.04.2020

Ne oldu o büyük yenilmez güçlere, kendini dünyanın sahibi zanneden liderlere, taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmayanlara, istediği ülkeye girip işgal edenlere, savaş naraları atanlara, nükleer bombalarla, kimyasal silahlarla dünyayı tehdit edenlere, haşa kendini Allahtan üstün görenlere, peygamber zannedenlere... Virüs yüzünden hepsi deliğine saklandı.

Gözle görülmeyen, 125 nanometre büyüklüğünde bir Koronavirüsü tüm dünyayı esir aldı. Virüs bir anda Dünyanın düzenini değiştirdi, darmadağın etti. Şimdi; Yaratanın onlara verdiği zenginliği, makamı, güç ve kuvveti kendinden bilip, kim olduğunu unutanların hepsi de “Saklandığı Yerden” korkuyla Allah’ım ne olur bizi Korona Virüsünden, Covid Salgınından koru diye dua ediyorlar.

Tüm dinlerde İbadethaneler; camiler, havralar, kiliseler...vb. hepsi geçici olarak kapatılmak zorunda kaldı. Tüm dinlerdeki din adamları, mezhepler, tarikatlar, şeyhler... hepsi çaresiz kaldı. Dünya sessizliğe büründü. Bilim bile çaresiz kaldı, ilacını bulmaya çalışıyor. Bu çok ibretlik bir durumdur. İnsanoğlu son yıllarda her konuda o kadar haddini aştı ki; Bu virüs Allah tarafından dünyaya, insanoğluna, yine insan eliyle gönderilen çok küçük bir uyarıdır! Çaresinin bulunmasına vesile olacak olan yine Yüce Allah’tır.

Yüce Rabbim aslında diyor ki; “Ey insanoğlu çok şımardınız, çok ayrıştınız, çok kutuplaştınız, birbirinizle çok uğraştınız... Halbuki hepinizi ben yarattım. Her şeyi ben yarattım. Bana inanmış görünüp benim size verdiğim güçleri kendi çıkarlarınız için ve diğer kullarım üzerinde hakimiyet kurmak için kullandınız, adaletli davranmadınız. Küçük bir musibet veririm, hiçbiriniz ben izin verene kadar çare bulamazsınız. Kendinize gelin, hepinizin başka kullara değil bana kulluk borcunuz var” diyor. Anlayana...

Hz. Mevlana ne güzel söylemiş; “Kula bela gelmez Hak yazmadıkça, Hak bela vermez kul azmadıkça, Hak Kulundan intikamı Kulu eliyle alır. İlmi Hak’kı bilmeyenler, onu Kul yaptı sanır. Emri Bari olmadıkça sanma bir çöp Kıpırdanır.” Belki de dünyayı esir alan bu olay insanların kendini toparlamasına vesile olacaktır. Sizin hayır sandığınız şer; Şer sandığınız şeyde hayır vardır. Allah (c.c) bilir siz bilmezsiniz.

Ne yazık ki, her zaman olduğu gibi kötülerin yaptıklarının cezasını, onlarla birlikte İyilerde çekiyor. Bu yaşadığımız süreçten çıkarılması gereken çok ders vardır. Bu yaşananlardan sonra kötülük bitecek mi? Dünya yok olana kadar bitmez, ne zaman bitmiş ki... İnsanlık tarihine baktığımızda İnsanoğlu hiçbir şeyden ders almamış. Yine hırslarıyla güç peşinde olanlar ve bu gücü elde etmek için her şeyi mubah görenler, iyi maskesi takan kötüler işbaşında olacaktır. Rabbim onların yaptıkları kötülükler yüzünden dünyayı, hepimizi helak olmaktan korusun. Onlara fırsat vermesin.

Mübarek Ramazan ayına girdik. Bu mübarek ay; İbadetlerimizi yaparken, yaşadığımız süreçten ders çıkarıp, kendi kendinize düşünüp, “Vicdani ve İnsani hesaplarınızı” hayatınızın muhasebesini yapmanız için iyi bir fırsat. Bu mübarek günleri çok iyi değerlendirip, sağlıklı, hayırlı, bereketli,  bir Ramazan geçirmenizi dilerim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap