SON DAKİKA
SON DAKİKA


Üç Temel İhtiyaç
16.04.2020

Dünya Korona Virüsüyle mücadeleye devam ediyor. Ne zaman sonlanacağına dair öngörüler de var. Artık bilinen tek gerçek; Korona bulaşıcı bir virüs ve korunma yolu da belli! Sosyal mesafeyi korumak, el temizliği, hijyen kurallarına uymak, maske takmak. Henüz tedavisi yok ama bulaşırsa da, istisnalar dışında, vücut kendi kendine mikrobu yenebiliyor, kısmen tedavi edilebiliyor.

Virüs Salgınından korunmak ve yayılmasını önlemek için başlatılan ve başarı sağlanan “Evde Kal” kampanyasıyla birlikte anlaşıldı ki; Bu süreçte İnsanları, en önemli 3 temel ihtiyaç alanı evlerinde tutabildi: ”1. Gıda, 2. Enerji, 3. Teknoloji”

1.GIDA; İnsan hayatının ana yaşam maddesi yiyecek ve sudur. Evde Kal tedbirleri kapsamında; Yiyecek ve su olmadan insanlar bu kadar uzun süre evlerinde kalamazlardı. İnkar edilemez gerçek şudur; Ekmek ve su yoksa bir süre sonra insan hayata tutunamaz. Yiyecek ve gıda sektörünün ne kadar önemli olduğu yaşanan bu süreçte bir kez daha ortaya çıkmıştır. Önümüzdeki dönemde ülkemizde; tarım politikalarının yeniden gözden geçirilip, daha çok geliştirilip, üretimin artırılması gerekmektedir. Hayvancılığın ve gıda sektörünün desteklenip, geliştirilmesi gerekmektedir.

2.ENERJİ; Elektrik, Doğalgaz olmadan insanlar bu kadar uzun süre evlerinde kalamazlardı. Aydınlanma, ısınma, tüm elektronik ve dijital ev aletlerinin çalışması... vb. tamamen Enerjiye bağlıdır. Bu yaşadığımız süreç; Enerji sektörünün hayatımızda ne kadar önemli bir yere sahip olduğu gerçeğini bir kez daha göstermiştir. Önümüzdeki dönemde Ülkemizde; Enerji Sektörünün gelişmesine daha çok önem ve destek verilmesi gerekiyor. Enerji politikalarının geliştirilip, yeni yatırımlar yapılması gerektiği gerçeği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

3.TEKNOLOJİ; Teknoloji, özellikle “İletişim Teknolojisi” insanların evlerinde sıkılmadan kalabilmelerine, bir nebze olsun rahatlayıp, oyalanmalarına yardımcı oldu. Televizyon, Radyo, Telefon, Bilgisayar, Tablet, Faks, İnternet... vb. sayesinde İnsanlar, dünyada olup bitenlerden haberdar olup, gündemi takip edebildiler. Teknoloji sayesinde; uzaktan eğitim, bankacılık işlemlerinin belli oranda gerçekleştirilmesi, görüntülü toplantılar.. vb. hayatın akışının belli bir oranda kesintisiz devam etmesi sağlanmıştır.

Eğer bu 3 temel ihtiyaç alanıyla ilgili yeterli kapasite olmasa veya bir tanesi eksik olsaydı, bu kadar insanı evde tutmak zor olurdu. Bu süreçten çıkarılacak çok dersler var. Ülkemizin en kısa zamanda, bu alanlarda daha bilinçli yatırımlar yapıp, daha üretime yönelik tedbirler alması gerekiyor. Bugün virüs salgını, yarın dünyada ne olacağı, nasıl bir tehlike geleceği belli değil.

Her zaman Biz Bize Yetebilmek için; Türkiye Cumhuriyeti olarak, bu yeni dünya düzeninde üretimle, teknolojiyle yerimizi alıp, her türlü gelebilecek olumsuzluklara karşı daima hazırlıklı olmamız gerekiyor. Kalın sağlıcakla...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap