SON DAKİKA
SON DAKİKA


KURALLARA UYALIM
2.03.2018

Afrin'de ''Zeytin Dalı Harekatı'' 42’nci gününe girdi. Mehmetçik zorlu hava ve arazi koşullarına rağmen, terör örgütlerine karşı başarılı bir operasyon gerçekleştiriyor. Ülkemizin ve sınırlarımızın güvenliği için, terör örgütlerine karşı yapılan bu operasyonda Allah; ordumuza, Mehmetçiğimize yardımcı olsun, dualarımız onlarla...

Ülkemiz sıkıntılı ve zor bir dönemden geçiyor. Türk milletinin, milli ve manevi duygularının ne kadar güçlü olduğu tescillidir, tüm dünya bilir. Bir de devletimize karşı vatandaşlık görevlerimiz var. Bu dönemde milletçe yapmamız gereken, toplumsal yaşam ve çevre konularında her zamankinden daha duyarlı ve sorumluluklarımızın bilincinde davranıp, bu görevleri hakkıyla yerine getirmektir.

Herkes yaptığı işi en iyi şekilde yapmalı. Başka bir deyimle işinin hakkını vermelidir. İşini hakkıyla yapanları, bu duyarlılıklarından dolayı tebrik ve takdir ediyoruz. Onları tenzi ediyorum. Ama toplu yaşam alanlarında bazen kurallara uymayan vatandaşlar oluyor. Mesela, trafikte hoş olmayan durumlarla karşılaşabiliyoruz. Maalesef trafik kazalarına davetiye çıkaran hareketler yapan kişiler var. Bunu acemilikten mi ya da aşırı özgüvenden mi yapıyorlar bilinmez...

Özellikle servisçi ve dolmuşçu kardeşlerimizden rica ediyoruz. Yanlış hareketlerde bulunan arkadaşlarını lütfen uyarsınlar. Dolmuşlar seyir halindeyken rastgele yolcu indirip alıyorlar, trafikte diğer araç kullananlar zor durumda kalıyorlar. Durmaları yasak olan yerlerde duruyorlar. Bunda tabii ki vatandaşın da suçu var. Vatandaş, nerede işi varsa veya işi bitmişse, hemen orada dolmuşa binmek istiyor, kimse yürümek, fazladan adım atmak istemiyor. Vatandaşlarımız, dolmuşlara belirlenen duraklarda inip binsinler. Trabzon Sağlıklı Kentler Birliği Üyesi, sağlık için yürüyelim kampanyaları düzenleniyor. Sadece organizasyonlarda yürümekle sınırlı kalıyor. Halkımız yürümeyi sevmiyor.

Tüm toplu taşıma araçlarında, buna belediye otobüsleri, dolmuşlar, servis araçları, yolcu otobüsleri vb. dahil, maalesef çok sık rastlamaya başladığımız görüntüler var. Bunlardan bazıları; trafikte çok hızlı gidip, sol şeridi kapatıp arkadaki araçlara yol vermeyenler, seyir halindeyken cep telefonuyla konuşanlar, telefon ekranına bakıp mesaj yazanlar, kolunu arabanın dışına atıp müziği son ses açanlar, sigara içenler... Bu görüntüler o araçların içinde bulunan ve dışarıdan gören vatandaşları üzüyor ve tedirgin ediyor.

Son zamanlarda; ''Belediye otobüsü yolcu durağına daldı, ölü ve yaralılar var! Minibüste adam darp edildi, dövüldü'' gibi haberleri çok sık izleyip okumaya başladık. Bunlar toplumda güvensizlik ortamı oluşturuyor.

Sonuçta ''can'' taşıyorlar, evlatlarımızı taşıyorlar. O araçlara binen vatandaşların kendilerini güvende hissetmeleri gerekir. Ayrıca bu görüntü ve haberler, işini çok iyi yapan kişilere zarar veriyor.

Sadece trafik için değil, tüm toplu yaşam alanlarındaki kurallar için duyarlı olmalıyız. Hepimiz toplum ve kamu düzeni için üzerimize düşen vatandaşlık görevlerini yerine getirmeliyiz. Eksik veya yanlış yapılanları uyarmalı, yetkili birimlere bildirmeliyiz. ''Kurallara Uyalım, Uymayanları Uyaralım! 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap