SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hepimize sorumluluk düşüyor
19.03.2020

Ülke olarak hayatımızı alt üst eden virüs ile mücadeleyi sürdürüyoruz. Dünyayı saran koronavirüsünün ülkemizde yarattığı tehlikenin üstesinden gelinmesi için hepimize görevler düşmekte. Millet olarak yapılan uyarıları dikkate alıp virüs ile mücadele etmek herkesin görevi. Sağlık Bakanının, işin uzmanı doktorlarımızın yaptığı çağrılara riayet edip ülke olarak bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bu arada verilen mücadelede bilgi kirliliği yaratılmasının da önüne geçilmeli. Sosyal medyada yayılan infial yaratacak yayınlara izin verilmemesi ve itibar edilmemesi gerektiğini belirtmek isterim. Bir de her konuda ahkam kesenlerin millete bilgi aktarıyorum diye işi sulandıranlara yaptırım uygulanmaktan imtina edilmemeli. Toplum olarak geride kalan yıllarda yaşadığımız Çernobil olayını hatırlıyoruzdur umarım. O tarihte yapılan mücadelenin yetersiz kalmasının acılarını hala yaşıyoruz. Bu nedenle ülke olarak bugün yaşadığımız tehlike karşısında doğru şeffaf bir yol haritası izleyen bakanlığın, doktorlarımızın çağrılarına, uyarılarına mutlaka kulak vererek onlarla birlikte bilinçli olarak yol arkadaşlığı yapmak bir insanlık görevidir.

 

 Avrupa geç kalmanın, zamanında önlem almamanın bedelini ağır ödüyor. Öyle bir duruma geldiler ki savaş hali ilan etmeye, ordularını devreye sokmaya başladılar. Bu nedenle tehlikenin ne kadar büyük olduğunu iyi algılayıp toplum olarak birlikte ve bilinçli hareket edilmesi kaçınılmaz. Evde kalıp, kitap, gazete okumak, ailenizle  birlikte açıklanan kurallara uyarak zaman geçirmenin önemli olduğunu da hatırlatmak isterim. Bu mücadelede başarı sağlanmasının en önemli aktörleri millet olarak bizler olduğumuzu unutmamamız gerektiğini bir kez daha vurgulamak isterim. Önlemlere uyulmaması halinde vaka sayısının artmasına neden olunacağı, kurallara uyulması halinde ise vaka sayısının artmasını engelleyeceğimizi bilmemiz gerek. İhmal, tedirginlik, korku ve panik yapmadan el ele vererek bu tehlikenin en kısa sürede ortadan kalkması adına toplu mücadele vermemiz gerekir. Bugün verilecek doğru mücadele gelecek nesillerimize de sağlıklı bir ülke bırakmamızda etken olacaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap